PFA sænker huslejen for Aalborg Universitet

Finansudvalget har tiltrådt en anmodning fra Uddannelses- og Forskningsministeriet om at forlænge lejeaftalen af Aalborg Universitets fire lejemål i Københavns Sydhavn frem til 2031.

Det er PFA, der ejer bygningen, som tidligere har været Nokia’s danske hovedsæde. Den årlige leje for de 46.128 kvm. er 60,4 millioner kr., hvilket i 2019 priser bliver til 860 millioner kr. for perioden.

Aalborg Universitet har genforhandlet vilkårene for universitetets lejemål i Sydhavnen med PFA, og nedbragt huslejeniveauet samt harmoniseret lejereguleringen og øvrige vilkår på tværs af de fire lejemål, så lejeniveauet er samlet 10,7 millioner kr. mindre.

Den nuværende årlige minimumsregulering af huslejen på 2,0 og 2,5 procent bortfalder og i stedet træder en regulering ift. nettoprisindekset i kraft, uden at reguleringen dog kan blive negativ.

Læs også: Danmarks største ejendomsinvestor: PFA sigter efter investeringer for 77,5 milliarder kr. (+)

Læs også: Første byhuse i københavnsk luksusprojekt kommer til salg





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder