Cowis hovedkontor i Lyngby

Cowi løftede indtjeningen markant i 2018

For 15. år i træk løfter Cowi indtjeningen. Med en omsætning på 6,2 milliarder kr. skabte rådgivningsvirksomheden vækst for 15. år i træk. Driftsresultatet er steget med 10 procent til 295 millioner kr., hvilket giver en EBIT-margin på 4,8 procent. Årets cash flow var på 354 millioner kr, hvilket er en nedgang på næsten 100 millioner kr.

Væksten i virksomheden skyldes ifølge den adm. direktør stærke relationer til eksisterende kunder, som står for 95 procent af omsætningen.

– Halvvejs inde i vores strategiperiode er det meget positivt at konstatere, at vores benhårde prioritering af kernemarkeder i blandt andet Skandinavien og Storbritannien bærer frugt. Desuden lykkes vi med at bygge dybe, langvarige relationer til kunderne, hvilket er helt afgørende – især i et marked præget af politisk usikkerhed og ustabile finansielle markeder. Hele 95 procent af vores omsætning i 2018 kom således fra kunder, vi har arbejdet med i flere år, siger Lars-Peter Søbye.

Cowi har ikke været særlig meddelsomme omkring købet af Danmarks største arkitektvirksomhed Arkitema. Det er de heller ikke i forbindelse med årsregnskabet.

– Det er en historisk milepæl for Cowi, og en helt ny arena, der åbner sig, da vi nu kan levere endnu flere innovative løsninger, blandt andet i integreret design, til vores kunder. Jeg er ikke i tvivl om, at opkøbet vil give yderligere brændstof til vores vækst i de kommende år, siger Lars-Peter Søbye.

Læs også: Sweco topper listen over største ingeniørvirksomheder i Norden





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder