Peter Winther
Adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark. Foto: Colliers

Benchmark: Ejendomme i Storkøbenhavn gav 8,9 procent i 2018

Colliers’ årlige analyse af erhvervsejendomsmarkedet viser, at totalafkastet på ejendomsinvesteringer i Storkøbenhavn i 2018 var 8,9 procent. Det direkte afkast var 4,6 procent, mens kapitalværdien var 4,3 procent, hvoraf 3,1 procent er reel stigning og resten inflation.

Priserne steg 4,5 procent, og Colliers forventer fortsatte stigninger, dog i et betydeligt mere moderat tempo.

Den nye trend i erhvervsmæglerbranchen er at præsentere året, når ”årsrapporten” er på plads. Sadolin & Albæk startede for en årrække tilbage med et præsentationsmorgenmøde, og i år holder både Colliers og RED Cushman Wakefield præsentationer for indbudte gæster. Onsdag var det adm. direktør Peter Winther, der præsenterede rapporten ”Copenhagen Property Market Report 2019” for godt 300 indbudte gæster i Tivoli Congress Center.

Her gennemgik han de vigtigste trends i 2018 og kiggede frem mod 2019.

– Det danske ejendomsmarked er grundlæggende stabilt, og det er min klare vurdering, at markedet vil vedblive at være sundt i 2019. Det eneste, der for alvor kan ryste markedet, er et lidet sandsynligt scenarie med en ny global, finansiel krise, hvor de internationale investorer sælger ud i marginalmarkeder, siger Peter Winther og fortsætter:

– Markedet kan sagtens absorbere en rentestigning, som typisk vil være en konsekvens af en kraftig økonomisk fremgang med inflationære risici. Fortsat lave renter, som skyldes en svagere økonomi, er faktisk mere problematisk for erhvervsejendomme, fordi det vil sende tomgangen i vejret og sætte huslejerne og priserne under pres.

Fortsat stor investeringsinteresse
Helt så galt tror Peter Winther dog ikke, det går i 2019:

– Investorerne var ganske risikovillige i 2018, hvor vi så, at transaktionsvolumenen uden for Storkøbenhavn faktisk steg, selv om det samlede transaktionsvolumen i Danmark faldt. Vi forudser i 2019 en fortsat stor investeringsinteresse fra både danske og internationale investorer. Men det er sandsynligt, at investorerne i lyset af risikoen for en vis opbremsning af økonomien igen vil rette deres interesse mod de mere defensive sektorer, primært boliger, hvor segmenterne ungdomsboliger og seniorboliger er i meget høj kurs.

Colliers præsenterer rapport i Aarhus i dag, torsdag.

Læs også EDC: Overraskende begyndelse på årets boligsalg

Læs også Mæglere med en række bud på markedsudviklingen i 2019 (+)

Læs også Mæglere ser vidt forskelligt på transaktionsudviklingen i 2019 (+)

Læs også Travlt 2018 sluttede med stærk slutspurt for mæglere (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder