AP Pension går efter seniorby i Kolding

AP Pension og Kolding Kommune arbejder på at bygge en såkaldt seniorby i Nr. Bjert i Kolding med et friplejehjem, et seniorbofællesskab og senere flere boliger.

Hvis forhandlingerne mellem pensionsselskabet og kommunen ender med en aftale, kan der blive tale om et byggeri i etaper. Første etape er et friplejehjem til mellem 50 og 70 beboere samt 32 boliger på cirka 90 kvm. Anden etape består af omkring 35 boliger. Antallet af boliger kan ændres i det videre arbejde med planlægningen, der nu går i gang.

– Der er bygget mange boliger i Kolding de senere år. En del af dem ungdomsboliger, fordi vi er vokset som studieby. Men det er vigtigt, at vi kan følge med og tilbyde indbydende boliger for alle aldersgrupper. Her er det gavnligt for kommunens udvikling, at AP Pension har vist interesse for at skabe rammerne for at vores seniorer for alvor kan nyde det gode ældreliv. Vi har en god dialog, og parterne er forhåbningsfulde og med en tro på, at vi får en endelig aftale, siger borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune.

I november meddelte AP Pension, at pensionsselskabet vil bygge friplejehjem for et trecifret millionbeløb. Konkret har AP Pension og Danske Diakonhjem, der er den største danske ikke-kommunale aktør på ældreområdet, indgået en partnerskabsaftale, der betyder, at der inden længe er spadestik til nye friplejehjem i Horsens, Haderslev og i Nørager i Rebild Kommune.

Læs mere i AP Pension vil bygge friplejehjem for trecifret millionbeløb

Fakta: Friplejehjem vs. plejehjem

Et friplejehjem adskiller sig fra andre plejehjem ved, at det ikke er formelt knyttet til den lokale kommune gennem en særlig driftsoverenskomst. Et friplejehjem giver borgeren mulighed for frit at vælge, hvor vedkommende vil bo. Hvis man er visiteret til en plejebolig af sin kommune, kan man vælge et friplejehjem, lige meget hvor i landet det ligger.

Læs også Tetris udvikler nyt koncept for bæredygtigt seniorboligfællesskab

Læs også 26 timers kø til nyt seniorboligkoncept: Et klart marked (+)

Læs også Svensk seniorboligkoncept med middelhavsklima rammer Danmark med 55 boliger (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder