Den overdækkede atriumhave. Illustration: Sangberg Architects

Tetris udvikler nyt koncept for bæredygtigt seniorboligfællesskab

Ejendomsudviklingsselskabet Tetris har udviklet nye, bæredygtige seniorboligfællesskaber og henviser til, at cirka 160.000 personer over 65 år gerne vil flytte i en form for boligfællesskab, ligesom der i næsten halvdelen af 1,3 million parcelhuse i Danmark bor enlige, ældre eller par, hvor børnene er flyttet hjemmefra.

Derfor har Tetris udviklet et nyt seniorboligfællesskab, som tager højde for langt de fleste af de udfordringer, som voksne, der gerne vil flytte fra parcelhuset, møder.

– Derfor begyndte vi i foråret 2018 at lave research, analyser og undersøgelser om, hvordan man kan skabe et moderne, bæredygtigt boligfællesskab for voksne. Al den viden og data har vi nu bearbejdet og resultatet er vores nye koncept, som vi kalder Voksenplus, fortæller partner Rasmus Friis, Tetris.

Han forklarer, at det nye boligfællesskab er en moderne fortolkning af den firlængede bondegård med en fælles overdækket atriumhave som en central del af fællesskabet. Tetris har blandt andet samarbejdet med antropologer, etnologer og arkitekter for at skabe det bedste bud på et moderne boligfællesskab.

I Voksenplus er der tale om både social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.

– Vi skal bygge et godt hjem, som de fleste har råd til. Derfor har vi valgt at bygge overskuelige lejeboliger. Alle boligerne ligger direkte ud til en overdækket fælles atriumhave. At den er overdækket gør, at udesæsonen forlænges fra cirka tre til ni måneder, og at alle boliger har hoveddør ud til fællesskabet gør, at vi skaber rum og lejlighed for de spontane møder, så selv de mere indadvendte beboere vil blive en del af fællesskabet.

Arbejdet med at finde steder til de nye seniorboligfællesskaber er nu gået i gang.

Læs også 26 timers kø til nyt seniorboligkoncept: Et klart marked (+)

Læs også Svensk seniorboligkoncept med middelhavsklima rammer Danmark med 55 boliger (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder