KPC har skrevet kontrakt med Skanska om opførelsen af Scandic Copenhagen Airport ved Scanport med Scandic som lejer. Hotellet opføres i 12 etager med 357 værelser. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects

8.500 hotelværelser på vej i København

I december blev Citizenm indviet på Rådhuspladsen i København. Hotellet rammer lige ned i en massiv trend. Masser af nye værelser er nemlig på vej både i det københavnske hotelmarked og i Danmarks øvrige store byer.

– Dansk turisme sætter rekord, og det understøtter væksten i hotelmarkedet. Vi har talt cirka 8.500 nye værelser på vej i bekræftede hotelprojekter foruden et par tusinde, der endnu ikke er officielt bekræftet, siger adm. direktør Katia K. Østergaard, Horesta.

I dag er der knap 17.000 værelser i København og 55.000 på landsplan fordelt på 633 hoteller. Hvis alle de 8.500 københavnske værelser, som Horesta kender til, bliver realiseret, svarer det til, at der kommer knap 60 procent flere værelser på markedet i de kommende tre år. Men ser man kun på de bekræftede, hvor planlægningsarbejdet er i gang, er væksten oppe på 50 procent.

Væksten understøttes af, at det også går rigtig godt i hotelbranchen, og Danmark får i øjeblikket næsten 45 procent af alle overnatninger i Norden. Omsætningen vokser mere end belægningen på trods af, at belægningen er oppe på knap 80 procent i i hovedstadsområdet.

Læs hele artiklen og se grafik over nye hoteller i København i Estate Magasins store årsnummer, der er landet i postkasserne. Du kan også se årsnummeret online her.

Læs også Nordmænd køber Skanska-hotelbyggeri ved Københavns Lufthavn for 670 millioner kr. (+)

Læs mange flere nyheder om hoteller her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder