Adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn. Foto: Wilfred Gachau.

Anne Skovbro fylder 50 år

Boligmarkedet er under omstrukturering, og det stiller krav til lokalplaner og byplanlægning. Det har Anne Skovbro sagt ja til at tale om på selveste dagen for sin 50-årsfødselsdag i næste uge på Boligdagene i Vejle, hvor mere end 100 aktører fra branchen deltager for at debattere branchens udvikling.

Anne Skovbro har nået meget på sine 50 år, inden hun for nylig blev sat på Berlingskes liste over de 100 mest magtfulde kvinder i Danmark. Når hun den 17. januar fylder 50 er det som adm. direktør i By & Havn.

Hun er oprindeligt uddannet civilingeniør og startede sin karriere inden for forskningens verden med en ph.d. i arkitektur og design. Hun har siden udtalt, at hendes personlighed var for udadvendt til at være forsker og foretog et skifte til embedsmandsrollen i først stat og sidenhen kommune. Hun har en lang karriere i Københavns Kommune bag sig, og varetog fra 2010-2015 den ansvarsfulde post som direktør i Økonomiforvaltningen kun afbrudt kortvarigt af en stilling som konstitueret adm. direktør i Sundheds- og omsorgsforvaltningen.

I 2015 blev Anne Skovbro filantropidirektør i Realdania, der er en filantropisk forening med fokus på at øge danskernes livskvalitet gennem det byggede miljø. Anne Skovbro har igennem sin karriere kombineret sin tungtvejende byplanfaglige viden og politiske tæft til at opnå resultater, og hun beskrives som en leder med menneskeforståelse, der er god til at få folk med sig.

I august 2018 tiltrådte hun stillingen som adm. direktør i By & Havn. En stilling, hun selv betegner som en drømmestilling.

Anne Skovbro varetager desuden adskillige bestyrelsesposter og har deltaget i forskellige kommissioner. Privat er hun gift med civilingeniør Jacob Martin Andersen og har fire børn på henholdsvis 24, 22, 20 og 14 år. En del af hendes opvækst foregik i Norge, hvor hun tog langrendssporten til sig, som hun har fastholdt i sit voksne liv og praktiserer på de danske gader og stræder om sommeren og til løb i udlandet om vinteren.

Udover hendes poster er hun god til at formidle og debattere. Det får hun ikke mindst brug for som adm. direktør for By & Havn, og næste torsdag på fødselsdagen bliver det sammen med topadvokaten Merete Larsen, der har været med til at udvikle blandt andet Carlsberg Byen og Lyngby, at hun skal diskutere ”den gode lokalplan”.

Læs også det store portræt af Anne Skovbro i Estate Magasin nr. 5 her

Der er enkelte pladser tilbage på Boligdagene.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder