Året der gik – i redaktørens optik

Forandring blev ledetråden i 2018. Toneangivende profiler er blevet udskiftet, mens fusioner og opkøb skabte en helt anden branche. 2019 vil fortsætte i samme spor med en flad vækstkurve og forandringer kommer der kun flere af. Og fællesskab, bæredygtighed og CSR bliver lige om lidt afgørende buzzwords i et marked, der fortsat bliver hektisk men på et lidt lavere niveau.

I mange år har det største usikkerhedsmoment i branchen været om aktivitetsniveauet dog kunne komme højere op. Og i 2018 kom vendepunktet. Det kunne det ikke – eller aktivitetsniveauet kunne måske godt – men transaktionsniveauet ved vi nu, kunne ikke. Købere og sælgere fik sværere ved at mødes i 2018, og det førte til færre, handler men hårdere og mere udmattende forhandlinger.

Her i 2019 står alle muligheder åbne i et marked med mange modsatrettede tendenser. Boligbyggeriet har ikke ligget så højt i mange år, men samtidig er tomgangen for første gang i årtier steget. Der mangler boliger i København, men folk flytter ud, fordi de er for dyre. Der mangler entreprenører og gode bud på de byggeopgaver, der udbydes, men de største entreprenører har svært ved at tjene penge og afskediger folk. Og Sådan kunne man blive ved.

Læs hele artiklen i Estate Magasins årsnummer her (begynder på side 31)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder