Det kommende rådhus i Høje-Taastrup Kommune. Illustration: PLH Arkitekter og ALL Arkitekter

Vinderteam fundet til nyt rådhus i Høje-Taastrup til 170-180 millioner kr.

Cowi, PLH Arkitekter og ALL skal virkeliggøre det nye rådhus i Høje-Taastrup Kommune. Det står klart, efter det Cowi-ledede team har vundet en indbudt konkurrence om rådhuset, som skal ”kickstarte” udviklingen af den nye bydel Høje Taastrup C.

– Vi er utroligt glade for at have vundet konkurrencen om et nyt, spændende og ikonisk pejlemærke og samlingspunkt, der skal binde Høje Taastrup sammen.

Rådhus
Illustration: PLH Arkitekter og ALL Arkitekter

– Et rådhus, der både fremmer de demokratiske processer og bylivet i den nye bydel, siger partner og arkitekt Søren Mølbak, PLH Arkitekter.

I juli oplyste Høje-Taastrup Kommune, at fem teams var tilbage i konkurrencen om det nye rådhus. Det var teams ledet af henholdsvis Cowi, Henning Larsen Architects, Schmidt Hammer Lassen Architects, Aart Architects og Cobe. De blev udvalgt, efter 22 arkitektteams havde ansøgt om at være med i projektkonkurrencen.

Det nye rådhus bliver et af de første byggerier i Høje Taastrup C, som er området mellem Høje Taastrup Station og shoppingcentret City2, hvor der i de kommende år sker massiv forandring.

Rådhuset skal realiseres inden for en anlægssum på mellem 170 og 180 millioner kr.

Første spadestik forventes primo 2020 og indflytning ultimo 2021.

Læs mere i Fem arkitektfirmaer konkurrerer om nyt rådhus i Høje Taastrup til 170-180 millioner kr. (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder