Den kommende Østre Landsret på 16.000 kvm i Københavns Nordhavn. Illustration: Henning Larsen Architects

Tre selskaber investerer over en halv milliard kr. i ny Østre Landsret

Pædagogernes Pension, Lægernes Pension og Velliv investerer sammenlagt mere end en halv milliard kr. i den nye Østre Landsret i Københavns Nordhavn. Pædagogernes Pension og Lægernes Pension får hver en ejerandel på 25 procent, mens Velliv sætter sig på 50 procent af investeringen.

Det oplyser de tre pensionsselskaber i kølvandet på torsdagens nyhed om, at det bliver et A. Enggaard-ledet team, der både skal opføre den nye Østre Landsret og stå for blandt andet drift og vedligeholdelse i 20 år. Det sker, efter Bygningsstyrelsen har tildelt teamet OPP-kontrakten til den 16.000 kvm store retsbygning til Østre Landsret. Udover A. Enggaard består teamet af Henning Larsen Architects, Norconsult og Caverion.

– Vi er meget tilfredse med, at vores fælles projekt er blevet udvalgt i skarp konkurrence. Projektet sikrer Østre Landsret nye tidssvarende rammer, ligesom det bidrager til, at vores kunder får et tilfredsstillende langsigtet afkast gennem den aftale, som vi har indgået med Bygningsstyrelsen, siger ejendomsdirektør Søren Tang Kristensen, Velliv.

Tidsplan og sted
Den nye retsbygning skal opføres på en 4.600 kvm stor grund på Istanbulgade på Trælastholmen i Nordhavnen, som Bygningsstyrelsen købte af By & Havn i 2017. Styrelsen forventer, at byggeriet går i gang i foråret 2019, efter kontrakten er godkendt i Folketingets Finansudvalg, hvorefter retsbygningen forventes at kunne tages i brug i slutningen af 2021.

Domstolsstyrelsen flytter fra Østre Landsret-bygningen i Bredgade i København K umiddelbart inden flytningen til Nordhavnen.

Læs mere i Vinderteam fundet til ny Østre Landsret på 16.000 kvm

Læs og i Tre teams konkurrerer om OPP-projekt til Østre Landsret





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder