Sådan kommer den nye plads til at se ud - hvis den bliver vedtaget politisk. Illustration: Gehl Architects

Thylander vil lave ny plads ved Esplanaden foran renoveret ejendom

Hvis alt går efter planen, får Thylander Gruppen i 2019 lov til at lave og derefter give en plads på hjørnet af Esplanaden og Grønningen i det indre København til Københavns Kommune.

Det skriver Berlingske.

Thylander Gruppen vil omdanne det trekantede stykke stenbro på stedet og i stedet etablere en plads uden biler, kørebane og parkering.

Sådan ser pladsen på hjørnet af Esplanaden og Grønningen ud i dag

Kommunens teknik- og miljøudvalg har allerede sagt ja tak til tilbuddet. Men inden kommunen kan sige endeligt ja, skal gaven tirsdag en tur forbi økonomiudvalget, inden Borgerrepræsentationen kan godkende tilbuddet, skriver Berlingske.

– Det er en god idé. Vi efterlyser mere plads fra bilrum til byrum, så det vil vi gerne have mere af, siger teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (Enhedslisten), Københavns Kommune.

I september 2016 købte et selskab i Thylander Gruppen den 7.500 kvm store historiske ejendom på hjørnet af Esplanaden og Grønningen for at konvertere det tidligere hovedsæde for Købstædernes Forsikring til seks nyrenoverede lejemål fordelt på butikker og kontorer samt 30 lejligheder til beboelse.

Læs mere i Thylanders nyrenoverede butikker i esplanadebygning revet væk

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder