Den Sønderjyske By på Frederiksberg. Foto: Google Maps
Den Sønderjyske By på Frederiksberg. Foto: Google Maps

Blackstone køber 424 boliger på Frederiksberg for knap 1 milliard kr.

Frederiksberg Boligfond bekræfter salg af ”Peter Bangs Hus”, ”Svalegården” og ”Den Sønderjyske By” med i alt 424 lejligheder og 15 erhvervslejemål. Salget sker til selskabet ”DK Resi 2018 Propco III”.

Prisen for de tre ejendomme på Frederiksberg er sammenlagt ”lige under” 1 milliard kr. DK Resi 2018 Propco III er tilknyttet The Blackstone Group og anvender administrationsselskabet 360 North.

– Det er en speciel dag i dag for Frederiksberg Boligfond. På den ene side er det vemodigt at skulle sige farvel til tre ejendomme, som fonden har ejet i mange år. På den anden side er det et stort skridt ind i fondens fremtid, siger bestyrelsesformand for Frederiksberg Boligfond, Flemming Brank, som også er medlem af kommunalbestyrelsen (K) i Frederiksberg Kommune.

”Har fået økonomisk ro i maven”
Ifølge bestyrelsesformanden øger salget af Peter Bangs Hus, Svalegården og Den Sønderjyske By boligfondens ”muligheder for at træffe vigtige, strategiske beslutninger”:

– Bestyrelsen kan i det rette tempo og med økonomisk ro i maven arbejde for, at fonden fremover i højere grad lever op til sit formål, der udover boligudlejning indebærer at fremme boligkulturelle og boligproduktive formål i Frederiksberg Kommune.

Lejerne i de tre ejendomme får nu mulighed for at stifte andelsboligforeninger. Hvis der ikke stiftes andelsboligforeninger, beholder lejerne deres lejekontrakter og bliver boende på samme vilkår som hidtil.

Flemming Brank oplyser, at Frederiksberg Boligfond på nuværende tidspunkt ikke har planer om at sælge flere af sine ejendomme.

Frederiksberg Boligfonds formål er i samarbejde med Frederiksberg Kommune at drive fondens ejendomme. Boligfonden er en selvstændig, erhvervsdrivende fond, som ejer 17 ejendomme på Frederiksberg. Ejendommene er udlejningsejendomme, som huser i alt cirka 2.100 lejere.

Læs også Blackstone i Danmark: Vi tager beboerbekymring meget seriøst

Læs også Amerikansk kapitalforvalter meldes tæt på milliardhandel på Frederiksberg

Læs mere om handlen i Udenlandsk investor køber 424 boliger på Frederiksberg (+)

Læs mange flere nyheder om transaktioner her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder