I begyndelsen af november blev det meldt ud, at en ny lejeaftale forlænger Freja Transport & Logistics’ og Logicenters’ aftale i Høje-Taastrup Transportcenter, så den gælder frem til 2033. Desuden bliver ejendommen opgraderet

Mangel på industrilokaler sender lejepriser yderligere op

Tomgangen for industrilokaler – lagerbygninger, logistikejendomme og fabrikshaller – falder yderligere, hvilket omvendt har sendt lejeniveauerne kraftigt opad, viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

– Lejepriserne for industrilokaler udbudt på vores portal er på landsplan steget 7 procent det seneste år – til sammenligning er inflationen kun 0,8 procent. Samtidig er prisniveauet næsten 20 procent højere end for fem år siden. Det hænger sammen med, at tomgangen for lager- og produktionslokaler er faldet endnu et kvartal og ligger nu på blot 2 procent – det laveste i ti år, siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig hos Ejendomtorvet.dk.

I gennemsnit tager udlejere 369 kr. i leje per kvm – det svinger fra 206 kr. i Vestjylland til 863 kr. i København. Generelt ligger niveauet omkring 300 kr. per kvm på Vest- og Sydsjælland samt på Fyn og i Jylland, mens prisen er 500-600 kr. i områder tæt på hovedstaden.

Der blev kun bygget meget lidt under finanskrisen og lige efter, og nu oplever mange områder stor mangel på moderne erhvervslokaler, især til industri, transport og logistik, bemærker Dansk Industri.

– Virksomhederne efterspørger effektive bygninger med læsseramper og stor loftshøjde med plads til for eksempel robotter og automatiske lagersystemer. De vil også gerne bo tæt på motorveje og anden infrastruktur, hvor der er stort behov for nybyggeri, siger chefanalytiker Allan Sørensen, Dansk Industri.

Den store efterspørgsel skyldes opsvinget – industrien producerer i dag mere end før finanskrisen, og beskæftigelsen er alene i industrien steget med næsten 17.000 personer siden slutningen af 2013. Desuden har stigende nethandel øget behovet for lager- og logistikbygninger.

Læs også Casa køber aktiemajoritet i 87.000 kvm erhvervspark af Kirk Kapital

Læs også Freja forlænger samarbejde med Logicenters i 15 år

Læs også PFA og partner bygger logistikcenter på 28.000 kvm ved Fredericia

Læs også Postnord sætter 10.200 kvm udviklingsejendom i Aarhus C til salg (+)

Læs også Expo Real: Stor efterspørgsel på logistikejendomme over hele Europa (+)

Læs mange flere nyheder om transport- og logistikcentre her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder