Erhvervsparken Exxit 59 ved afkørsel 59 nord for Vejle. Foto: Google Maps

Casa køber aktiemajoritet i 87.000 kvm erhvervspark af Kirk Kapital

Casa Groups ejendomsselskab til langsigtede ejendomsinvesteringer, Ejendomsselskabet Casa, køber yderligere 65 procent af aktiekapitalen i erhvervsparken Exxit 59, som har et udlejet areal på 87.000 kvm og byggerettigheder til yderligere 220.000 kvm.

Sælger af ejerandelen på 65 procent i erhvervsparken ved afkørsel 59 nord for Vejle ved sammenfletningen mellem motorvej E45 og Midtjyske Motorvej er det familieejede investeringsselskab Kirk Kapital, der ejes af familien Kirk Johansen, der er efterkommere af Ole Kirk Kristiansen, der etablerede Lego.

Efter opkøbet ejer Casa 75 procent af Exxit 59, mens Kirk Kapital, som administrerer cirka 7 milliarder kr., fortsætter som minoritetsaktionær med 25 procent af aktiekapitalen.

Salget er en fortsættelse af det partnerskab, der blev indgået i 2010, hvor Ejendomsselskabet Casa købte 10 procent, og Michael Mortensen trådte ind som bestyrelsesformand.

Balance på knap 1 milliard kr.
Salget af aktiemajoriteten i Exxit 59 flugter Kirk Kapitals strategi om at eje større minoritetsposter i virksomheder med et langsigtet potentiale, i partnerskab med medaktionærer.

– Exxit 59 har i dag en balance på knap 1 milliard kr. og mere end 30 lejere. Vi har 1.000 arbejdspladser og godt over 125.000 besøgende hver måned. Alene det seneste år har vi budt velkommen til KFC, Imbox og Enzo & C, og jeg tror, at vi med Exxit 59’s unikke placering og gode adgangsforhold vil se vækst og nye lejere inden for vores forretningsområder, siger bestyrelsesformand Michael Mortensen, Exxit 59.

Erhvervsparken Exxit 59 har i dag lejere inden for restauration, logistik, kontor og erhverv. Exxit 59 ejer 115 hektar ubebygget jord med cirka 220.000 kvm tilhørende byggerettigheder til brug for potentiel udvidelse af den nuværende erhvervspark.

Hverken Casa eller Kirk Kapital oplyser transaktionssummen.

Læs også Freja forlænger samarbejde med Logicenters i 15 år

Læs også PFA og partner bygger logistikcenter på 28.000 kvm ved Fredericia

Læs også Postnord sætter 10.200 kvm udviklingsejendom i Aarhus C til salg (+)

Læs også Expo Real: Stor efterspørgsel på logistikejendomme over hele Europa (+)

Læs også Pensionsselskab køber 75.000 kvm stort logistikcenter – se pris (+)

Læs mange flere nyheder om transport- og logistikcentre her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder