Managing Partner Nicholas Thurø, Cushman & Wakefield RED. Foto: Søren Duran Duus

RED: Transaktionsvolumenen falder 15 procent efter tre kvartaler

I september meddelte Newsec Advisory, at den danske transaktionsvolumen – ifølge selskabets oplysninger – i 1. halvår 2018 lå 10 procent lavere i forhold til 1. halvår i 2017.

Nu viser også data indsamlet af Cushman & Wakefield RED, at transaktionsmarkedet for ejendomme er gået ned i gear efter flere år med stigninger ser ud til at have kulmineret med 2017 som det foreløbige rekordår.

– 2018 startede stærkt med en fremgang på 10 procent i transaktionsvolumenen i 1. kvartal sammenholdt med samme periode i 2017. Men i Q2 og Q3 har aktiviteten været lavere, og det har medført, at der for årets første tre kvartaler er registreret en transaktionsvolumen på cirka 51 milliarder kr., hvilket er 15 procent lavere end samme periode i 2017, siger Managing Partner Nicholas Thurø, Cushman & Wakefield RED, til Estate Media.

På trods af opbremsningen forventer Cushman & Wakefield RED, at den danske transaktionsvolumen i 2018 bliver ”en af de højeste nogensinde” – uden dog at sætte tal på, hvor den kan ende.

Læs også 15 procent af studerende i København har mulighed for en studiebolig (+)

Nicholas Thurø hæfter sig dog ved, at det danske marked for boligejendomme fortsat er segmentet med størst omsætning, og at boliger udgjorde cirka 37 procent af investeringsvolumenen i løbet af de sidste 12 måneder.

Læs også Colliers: Ét boligsegment trodser faldende transaktionsaktivitet

Læs også Newsec: Transaktionsvolumenen falder 10 procent på et år





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder