Finlandsparken, Vejle. Foto: Oluf Jørgensen

Ghettoliste rammer Vejle: 317 lejligheder skal sælges eller fjernes

Regeringens såkaldte ghettoliste kan få vidtrækkende konsekvenser for Finlandsparken i Vejle, som er blevet renoveret for 364 millioner kr. af Landsbyggefonden (LBF). Alligevel skal 60 procent af blokkene sælges, konverteres eller rives ned, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Det sker, fordi de 11 almene boligblokke på Nørremarken stadig er på ghettolisten.

Folketinget har allerede førstebehandlet et lovforslag, som betyder, at 60 procent af Finlandsparken skal konverteres til andre boligformer end de almene familieboliger, blokkene rummer i dag, skriver avisen.

Det kan ske ved, at AAB Vejle sælger 317 ud af 529 boliger som ejerlejligheder. De kan også konverteres til for eksempel ungdoms- eller ældreboliger eller erhvervslejemål, og i yderste konsekvens kan boligselskabet vælge at rive en eller flere af blokkene ned.

– Vores beboere er meget utrygge. De ved ikke, om deres hjem skal rives ned eller sælges, så de skal flytte. Men hvor skal vi sende dem hen? siger formand for Finlandsparken, Tine Vibeke Poulsen, til Vejle Amts Folkeblad.

Læs også 333 almene familieboliger kan blive revet ned i Horsens

Læs også 1.000 boliger skal rives ned i Aarhus

Læs også Vedtaget: Politisk aftale skal ændre udsatte boligområder markant

Læs også MT Højgaard-ledet team skal renovere og udvide Gellerup-område (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder