Adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn. Foto: Wilfred Gachau.

Anne Skovbro: Det virker, når vi driver processen

By & Havn har været en af de vigtigste omdrejningspunkter i Københavns udvikling de sidste 20 år. Ikke mindst fordi selskabet og kompetencerne er blevet brugt til at facilitere udviklingen via blandt andet partnerskaber. I projekter som P/S Nordhavn, som er en særlig konstruktion, hvor alle butikker i bydelen Nordhavn blev lagt ind i et særligt selskab, er By & Havn med som investor. Den form for konstruktioner skal bestyrelsen nu se på om skal fortsætte, siger adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn, i et stort interview i den nye udgave af Estate Magasin.

– Vi skal i strategien se på, hvordan vi skal agere sammen med markedet fremover. Vi er tidligere gået med i projekter, og vi kan se, at det virker, når vi er med til at drive processen. Det er især det, jeg godt kan lide ved By & Havn-konstruktionen. Vi er en aktør, der er hjælpsom for en hovedstad. Vi kan tænke langsigtet, og vi kan tænke helhedsorienteret, når vi udvikler bydele. I modsætning til den proces, jeg stod i spidsen for i Sydhavnen, som var præget af mange individuelle grundejere, og det blev et stort og svært puslespil, der skulle gå op.

Da Anne Skovbro sad som plandirektør i Københavns Kommune var hun selv ansvarlig for relationen til By & Havn.

– Før kunne jeg sidde på den anden side af bordet og sige, at ”det ville være godt, hvis I gjorde sådan i stedet for”. Det giver mig en enorm fordel nu, hvor jeg selv sidder med bolden. Jeg ved, hvad der tænkes på ejersiden også hos ministeriet, og derfor kan jeg se, hvad der skal skrues på for, at vi kan levere. Og samtidig ved jeg, hvor der skal et lidt længere træk til, siger Anne Skovbro.

Læs hele interviewet med Anne Skovbro her

Læs også By & Havn direktør glæder sig over salg til Nykredit





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder