Adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, Jannick Nytoft. Foto: Ejendomsforeningen Danmark

Ejendomsforeningen og mægler reagerer på forsinkede ejendomsvurderinger

– Det er bedre, at vi får et ejendomsvurderingssystem, som virker, end at der kommer noget ud til alle landets ejendomsbesiddere, som ikke virker. Det ville næsten ikke være til at bære.

Sådan siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomsforeningen Danmark, i en kommentar til, at regeringen har valgt at udskyde nye ejendomsvurderinger med ét år.

Det betyder, at de nye, juridisk bindende 1,7 million ejerboligvurderinger først bliver sendt ud i etaper fra midten af 2020. I forlængelse heraf udsendes erhvervsvurderinger.

– Ejendomsvurderingssystemet har været rigtig mange år undervejs, omvendt vil det være temmelig kedeligt for ejendomsejerne, hvis vi får skudt et system i gang før, det er klar til det, siger Jannick Nytoft.

Læs mere i Yderligere forsinkelse: Ejendomsvurderinger udskudt ét år

København og Frederiksberg
Hos EDC er kommunikationschef, Jan Nordmann, enig med Jannick Nytoft og Ejendomsforeningen Danmark i, at det er afgørende for boligkøbere at have sikker viden om fremtidige udgifter. Desuden er det afgørende for ejendomsmægleren at kunne give korrekte oplysninger om skatten.

Her peger Jan Nordmann på de absolut dyreste områder i København og på Frederiksberg, hvor forventningerne til de nye vurderinger går i retning af en mærkbar stigning i boligskatterne.

– Boligmarkedet skal nok finde ud af at tilpasse sig ændrede skatter, når vi kender dem, men i perioden indtil da er usikkerheden hæmmende. Derfor er det ekstra uheldigt, at vi nu tilsyneladende skal have endnu et år, hvor ingen præcis kender konsekvensen af nye ejendomsvurderinger, siger Jan Nordmann.

I resten af landet er forhåndsvurderingen, at de nye ejendomsvurderinger ikke betyder så meget for boligbeskatningen, siger kommunikationschefen i EDC.

– I de store dele af landet, hvor der ikke forventes de store ændringer eller endda en lavere beskatning, vil udskydelsen næppe betyde så meget. Det er nok mest ejendomsmæglerne, der går op i at kunne videregive de korrekte tal, siger Jan Nordmann.

Kilde og grafik: Skatteministeriet

Læs også Sådan vil skatteminister undgå fejl i nye ejendomsvurderinger (+)

Læs også Minister: Nye ejendomsvurderinger kan blive yderligere forsinket

Læs også Kritik af nye ejendomsvurderinger: Det er mission impossible





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder