Henrik Dahl Jeppesen. Foto: Deas

Administratorer konsoliderer sig

Der er købt heftigt ind i ejendoms- markedet de seneste år. Nu skal ejendommene passes og plejes, så de bliver enten driftssikre på den lange bane eller klar til at blive skudt af igen, og det gør administratorer og asset managers klar til. Mest synligt har det været, at Danmarks to største administratorer yderligere har konsolideret sig for at kunne møde efterspørgslen. Og det er der god grund til for der er andre, der står klar til at byde ind.

Deas har stået for det mest markante træk med overtagelsen af Nordea Ejendomme med ejendomme for 22 milliarder kr., 90 medarbejdere og 2.700 kontor-, butiks- og lagerlejemål samt cirka 1.150 boliglejemål.

Med overtagelsen af Nordea Ejendomme styrker Deas sin position markant inden for både asset management og ejendomsadministration. Deas-koncernen vil efter overtagelsen af Nordea Ejendomme forvalte en samlet portefølje på over 140 milliarder kr., og mens det har været en udfordring at få asset management benet rigtig op at stå, når man er stærkt forankret i administrationsdelen, så tilfører overtagelsen af Nordea Ejendomme netop de kompetencer til Deas.

– Hvis Deas også i fremtiden skal være konkurrencedygtig, så kræver det, at vi både på portefølje- og på ejendomsniveau kan tilbyde investorerne den grad af forvaltning, der matcher det enkelte aktiv. Det betyder også, at det i fremtiden skal være langt mere tydeligt for kunderne, om de køber asset management eller ejendomsadministration, siger adm. direktør Henrik Dahl Jeppesen, Deas.

Også konkurrenten Newsec Datea har tilført yderligere volumen med købet af Salling Ejendomsadministration og dermed især fået langt større geografisk dækning.

Læs hele artiklen i Estate Magasin nr. 5/2018, som udkommer i denne uge, og som du kan læse online her (artiklen begynder på side 18)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder