København. Foto Estate Media.
Foto Estate Media.

Grundejere opfordres til at deltage i debat om fremtidens København

I efteråret 2019 kommer Københavns nye kommuneplan i høring. Men inden kommunens embedmænd udarbejder et egentlig oplæg, inviterer de nu bygge- og ejendomsbranchen og med den grundejerne i Københavns Kommune til at komme med ideer og forslag til foroplægget.

Det bliver del af en større plan, som Københavns Kommune er i fuld gang med at rulle ud, der er et forsøg på at inddrage alle københavnere – ikke mindst dem, der normalt måske ikke kommer til orde, – i byens fremtid og dermed kickstarte debatten frem mod efterårets egentlige høringsperiode i forhold til Kommuneplan 2019.

En del af dialogen er præget af helt nye tiltag, der skal skabe større nærhed og imødekommenhed overfor borgernes input. Det gælder for eksempel en klar strategi på de forskellige sociale medier, at en række embedsmænd på chefniveau spiser med i folkekøkkener rundt omkring i kommunen og dermed hører borgernes synspunkter og at der bliver inviteret til pop-up dialog på udvalgte steder i kommunen med kendte københavnere som for eksempel på Dronning Louises Bro.

Og kommunen vil også meget gerne sikre sig, at dem, der i sidste ende skal drive udviklingen markedsmæssigt, også allerede på dette tidlige stadie kommer med input. Oplægget til forslaget er bygget over 6 udfordrende dilemmaer under temaet ’Verdensby med ansvar – Forslag til Kommuneplanstrategi 2018’, og det er dilemmaer som i høj grad har betydning for branchen nemlig:

* Hvordan håndteres befolkningstilvæksten, så der sikres boliger til alle?

* Hvordan gøres de udsatte boligområder til kvarterer med høj tryghed?

* Hvordan sikres en effektiv, bæredygtig og kollektiv transport samtidig med, at der er plads til biler?

* Hvordan sikres det, at København fortsat har plads til store kontorvirksomheder?

* Hvordan fastholdes Københavns særegenhed og unikke kvaliteter samtidig med, at der åbnes op for en fortætning og nybyggeri i byen?

* Hvordan fastholdes gode rammer for københavnernes hverdagsliv samtidig med den stigende turisme?

Visionen for København udarbejdes i den såkaldte kommuneplanstrategi 2018, som udstikker de overordnede retningslinjer for Københavns udvikling frem mod den endelige vedtagelse af kommuneplan 2019.

Høringsperioden her helt på idestadiet kører indtil 20. november. Der kan deltages på blivhoert.kk.dk, så man sikrer, at kommunen rent faktisk får mulighed for at give en direkte besvarelse eller på de sociale medier under hashtagget #københavnersnak

Se hele strategioplægget her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder