Her i det tidligere industriområde i Nørresundby skal den nye bydel med navnet Stigsborg Havnefront bygges. Foto: Aalborg Kommune

Første grund solgt i ny Aalborg-bydel med op til 4.000 boliger

Under navnet Stigsborg Havnefront skal et tidligere industriområde i Aalborg – eller rettere i Nørresundby – over de næste 20-30 år blive til en ny bydel med op til 4.000 boliger med plads til cirka 7.500 beboere.

Pensionsselskabet PFA og entreprenørvirksomheden A. Enggaard er med på både sælger- og køberside og har sammen netop sikret sig de allerførste byggefelter i det 54 hektar store område.

PFA Ejendomme og A. Enggaard har sikret sig byggeretten til 35.000 kvm boligbyggeri fordelt på op til 400 boliger.

– Det er klart, at det er en stor milepæl for området, at de første grundkøb er faldet på plads. Nu vil der inden længe komme byggeaktivet og kraner i området, og det bliver den første store og synlige markering af det meget omfattende byggeri, der kommer til at fylde i området i de næste måske 20-30 år. Det er for mig at se den foreløbige kulmination på mange års forberedelser, siger bestyrelsesformand Flemming Borreskov, Stigsborg P/S.

Bag Stigsborg-selskabet står PFA Ejendomme og A. Enggaard med tilsammen ligeligt 51 procent ejerskab, mens Aalborg Kommune ejer de resterende 49 procent.

Ejendomsmæglerpris
Det er ikke tilfældigt, at PFA og A. Enggaard via Stigsborg-selskabet har kunnet købe en attraktiv grund ud til Limfjorden.

– De har brugt en forkøbsret, men prisen er sat med bistand fra ejendomsmæglere, siger Flemming Borreskov til Børsen.

PFA og A. Enggaards byggeri bliver en del af Parkkvarteret, som er første etape i etableringen af Stigsborg Havnefront.

Parkkvarteret omfatter cirka 200.000 etagemeter byggeretter til blandt andet boliger, erhverv, parkeringshuse og offentlige funktioner. Aalborg Kommune arbejder i øjeblikket med at færdiggøre lokalplanen for Parkkvarteret, og det forventes, at PFA Ejendomme og A. Enggaard kan sætte spaden i jorden i 1. halvår 2019. Herefter vil der typisk gå 1,5-2 år, inden de første beboere kan flytte ind i ejendommene.

Stigsborg P/S er etableret i 2018 med Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard som parter efter en kommunal udbudsproces.

Byudviklingsselskabet har desuden forkøbsret til etape 2 og 3 i Stigsborg Havnefront-projektet, hvor boligerne efter planen primært bliver leje- og ejerboliger i 4-6 etager samt rækkehuse i 2-3 etager. Offentlige institutioner som skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv – herunder kontorer, caféer og butikker – indgår også i byudviklingsprojektet.

Læs også Nordjysk herregård solgt i årets største bolighandel med én bolig

Læs også Aalborg Lufthavn udvider med hangar samt lager- og kontorfaciliteter

Læs også 694 millioner kr. til ny lægeskole i Aalborg

Læs også Dansk Boligbyg, Sweco og Pluskontoret vinder konkurrencen om nyt kvarter i Aalborg

Læs også MA Ejendomme køber 402 år gammel ejendom i Aalborg (+)

Læs mange flere nyheder om Aalborg her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder