København. Foto: Søren Duran Duus

Danbolig suspenderer københavnsk mægler i sag om bestikkelse

En leder af en Danbolig-butik i hovedstadsområdet er blevet suspenderet i sag om bestikkelse, mens sagen bliver undersøgt. Det bekræfter Danbolig-kædens adm. direktør, Per Bie, over for B.T.

– Mægleren er blevet suspenderet, mens vi undersøger sagen til bunds og vurderer, hvilke konsekvenser det skal have. Det er vores klare forventning, at vores mæglere overholder gældende lovgivning og udviser høj moral og etik i deres daglige virke, siger Per Bie til B.T.

Avisen hæfter sig ved en mail i sagen, hvor mægleren skriver til en chef i Københavns Kommunes afdeling for byggetilladelser.

– ”Kunne du hjælpe mig her, så skal jeg sørge for, at du får verdens laveste salær på dit hussalg”, skrev mægleren, som B.T. har valgt at holde anonym, da han i maj 2015 havde problemer med at få godkendt en byggeansøgning af kommunen.

I april 2017 overvejede chefen i Københavns Kommune at sælge sit hus på Amager. Mægleren skrev, at chefens hus vil blive udbudt til 4,5 millioner kr. og tilføjede:

”Jeg har lovet dig et salær på 55.000 kr. alt inklusivt”.

Mægler: Jeg tager ansvar
Ejendomsmægleren forsvarer sig og siger, at byggetilladelsen drejer sig om nogle huse, som Danbolig på et tidspunkt skulle have til salg. Og forklarer, at han ikke vidste, at hans tilbud til chefen i Københavns Kommune kunne være problematisk.

– Det har ikke været min hensigt. Jeg er sgu en ærlig mand, der forsøger at gøre mit arbejde ordentligt. Hvis jeg har sagt noget, hvor man kan sige, jeg har formuleret mig forkert i en sammenhæng, så tager jeg det ansvar, siger mægleren til B.T.

Juraprofessor ved Aalborg Universitet Sten Bønsing vurderer, at ejendomsmægleren har overtrådt loven om bestikkelse af offentligt ansatte.

– Når man tilbyder at yde noget til en offentligt ansat med henblik på, at den offentligt ansatte skal udføre en handling, er det strafbart. Det er det, man straffer efter bestikkelsesreglen, siger Sten Bønsing til B.T.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder