Den kommende retsbygning i Malmø. Illustration: Henning Larsen Architects

Ejendomsselskab investerer 860 millioner kr. i retsbygning i Malmø

Det svenske ejendomsselskab Castellum investerer cirka 1,2 milliard svenske kr. – svarende til omkring 860 millioner danske kr. – i en ny retsbygning i Malmø tegnet af Henning Larsen Architects.

Det sker, efter Castellum og Domstolsverket har indgået en 20-årig lejeaftale, som betyder, at byggeriet af den 25.000 kvm store bygning kan gå i gang. Byggetiden er beregnet til 2 år, og den nye retsbygning skal efter planen stå klar til brug i 2021. Castellum forventer at generere cirka 78 millioner svenske kr. – omkring 56 millioner danske kr. – i årlige lejeindtægter.

Retsbygningen kommer til at ligge ved siden af Malmö Centralstation.

– Det er glædeligt, at valget faldt på Castellum som den mest egnede partner til at udvikle moderne retssale til retsvæsenet, siger adm. direktør Henrik Saxborn, Castellum.

Illustration: Kanozi Arkitekter

Investeringen udgør en vigtig del af Castellums strategi om yderligere vækst i Øresundsregionen og er et af ejendomsselskabets største byggeprojekter nogensinde.

Også nyt hovedkontor for E.ON
Ved siden af den kommende retsbygning er Castellum ved at opføre svensk hovedkontor for det tyske energiselskab E.ON. Denne investering udgør omkring 1,1 milliard svenske kr. eller 790 millioner danske kr., oplyser Henrik Saxborn.

Castellum er blandt de største børsnoterede ejendomsselskaber i Sverige. Selskabets ejendomsportefølje er værdisat til 84 milliarder svenske kr. – 60 milliarder danske kr. – og består hovedsageligt af kontorlokaler, lager- og logistikbygninger samt offentlige bygninger. Det samlede udlejningsareal er 4,4 millioner kvm.

Læs også Castellum mister ejendomschef

Læs også Skanska investerer 412 millioner kr. i nyt københavnsk flerbrugerkontorhus

Læs også International fond køber to Aarhus-ejendomme for 240 millioner kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder