Systematics kommende hovedkontor på Søren Frichs Vej i Aarhus. Illustration: Byggeselskab Olav de Linde

Bygger 60 meter højt kontorhus i Aarhus til it-virksomhed

Entreprenørvirksomheden Base Erhverv med hovedkontor i Horsens opfører et 60 meter højt kontorhus for Byggeselskab Olav de Linde, der har indgået lejeaftale med den danskejede it-virksomhed Systematic med hovedkontor i Aarhus og kontorer i flere lande.

Systematic har i dag kontorer på begge sider af Søren Frichs Vej, men med det nye kontorhøjhus bliver aktiviteterne samlet ét sted. Kontorhuset bliver på 7.350 kvm og i 15 etager.

– Det støbes på stedet, og bliver altså et såkaldt insitustøbt kontorhus. Det er lidt utraditionelt, da man normalt benytter betonelementer, men absolut en spændende opgave. Det nye kontorhus bliver også utraditionelt ved, at facaden beklædes med kobberplader, siger direktør Klaus Rønslev, Base Erhverv.

Kontorhuset skal efter planen stå færdigt om 28 måneder. Det skal opføres på samme grund, som Systematic har til huse i dag, og den bestående kontorbygning og det nye projekt kommer til at hænge sammen.

Projektet er en partneringaftale i stedet for en entrepriseaftale, og er det økonomisk største for Base Erhverv nogensinde.

Byggeselskab Olav de Linde har tidligere samarbejdet med Dansk Boligbyg om ungdomsboliger på Katrinebjerg i Aarhus. Dansk Boligbyg og Base Erhverv er søsterselskaber.

I marts godkendte byrådet i Aarhus Kommune projektet efter borgerprotester.

Læs også Olav de Linde planlægger 144 meter højt kontorhus i Aarhus

Læs også Ejendomsudvikler vil bygge ny by med 10.000 boliger

Læs også Nrep vil rive butikscenter ned og bygge 20.000 kvm boliger

Læs også Aarhus forbedrer byggesagsbehandlingen

Læs også 100 nye studieboliger på vej i Aarhus

Læs også Jordbund driller aarhusiansk højhusprojekt i 31 etager

Læs mange flere nyheder om Aarhus her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder