Jørn Tækker, idémand, adm. direktør og ejer af Tækker Group. Han driver flere selskaber i Tækker Group, der beskæftiger sig med ejendoms-, projekt- og idéudvikling, herunder ingeniør- og arkitektarbejde, nybyggeri, renovering, finansiering og administration. Foto: Ib Sørensen

Ejendomsudvikler vil bygge ny by med 10.000 boliger

En ny by med 10.000 boliger og 15.000 til 20.000 indbyggere skal i løbet af 30 år skyde op cirka 10 km fra Aarhus midtby.

Sådan lyder visionen fra adm. direktør og ejer af Tækker Group, Jørn Tækker, skriver dagbladet Børsen om projektet med fokus på bæredygtighed og fællesskab.

Planlægningen af Nye, som byen hedder, har været i gang i 12 år, og i 2016 gik første etape i gang med 650 boliger – i dag står de første 36 boliger færdige.

– Der er ikke mange nybyggede forstæder, der fungerer særlig godt. Man kender ikke hinanden og har ikke et fællesskab, fordi man har sin egen grund med skraldespand, postkasse og bil. Sådan bliver det ikke i Nye. Her vi vil gerne have, at man kommer hinanden ved, siger Jørn Tækker til Børsen.

Idémanden forventer, at Nye kommer til at koste 25 milliarder kr. at opbygge, men Jørn Tækker har ikke estimeret, hvad man regner med at tjene på byen, fordi det afhænger af boligmarkedets udvikling.

Nye ligger i Aarhus N nær Aarhus Universitetshospital, Skejby.

Læs også Nrep vil rive butikscenter ned og bygge 20.000 kvm boliger

Læs også Aarhus forbedrer byggesagsbehandlingen

Læs også 100 nye studieboliger på vej i Aarhus

Læs også Jordbund driller aarhusiansk højhusprojekt i 31 etager

Læs også Ny udviklingsplan skærer 30.000 kvm byggeri af Aarhus Ø

Læs også 151blandede boliger på vej ved Aarhus Universitetet

Læs også Britisk kapitalforvalter køber Aarhus-ejendomme for over 200 millioner kr.

Læs mange flere nyheder om Aarhus her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder