Adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark. Foto: Colliers

Peter Winther: Hvorfor i alverden skulle vi sælge?

– Min første redaktion, da jeg tog telefonen og blev spurgt, om vi var interesserede i at sælge? Det var: ”Nej, det tror jeg sgu ikke”. For hvorfor i alverden skulle vi sælge?

Sådan siger Peter Winther om den opringning, han fik helt tilbage i foråret 2017 fra Colliers International. Salget, han blev spurgt om, drejede sig om det selskab, han kom til i 1992, Sadolin & Albæk. Dengang gik han ind som partner med det mål at videreføre de ambitiøse strategier, som Pelle Sadolin og Kurt Albæk havde bygget firmaet op på.

Men så kom den anden opringning senere i 2017. Og så kørte tankerne igen.

– Først og fremmest tænkte jeg, at det ville jeg slet ikke kunne finde mig i. Nu har jeg været selvstændig i så mange år. Men så gik jeg igen og tænkte lidt over perspektiverne og mulighederne for at blive landsdækkende, som vi længe har ønsket os, siger Peter Winther.

Næste skridt var et møde med adm. direktør i Colliers Danmark, Jeppe Schønfeld, og adm. direktør i Colliers International Europa, Chris McLernon. Langsomt begyndte konturerne af nogle sjove udfordringer at vise sig, selvom forbeholdene fortsat var mange. Som for eksempel frygten for, at det globale firma skulle dræbe den lokale motivation med alle mulige regler og systemer. Den del synes Peter Winther, at han har fået god garanti for.

– Colliers International er opbygget på en måde, så man bevarer entreprenørånden. Vi er stadig med som partnere og har altså hænderne på kogepladen. Der sidder kun 12 på hovedkontoret i Toronto, og det viser jo, hvor meget de går op i, at en stor del af beslutningerne bliver taget lokalt.

Læs hele interviewet med adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark, i Estate Magasin nr. 4/2018, som udkommer i denne uge, og som du kan læse online her (artiklen begynder på side 10)

Læs også Peter Winther om Colliers-fusion: To forskellige virksomhedskulturer (+)

Læs også Home efter Colliers’ opkøb af Sadolin & Albæk: Nej, vi vil ikke være store

Læs også JLL: Vi overvejer næste skridt i Danmark (+)

Læs også Cushman & Wakefield RED-direktør: Vi skal hele tiden udvikle os (+)

Læs også Colliers køber Sadolin & Albæk





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder