Restaurant Lalala på Christianshavn, som mange af lejerne hos Wilders Plads Ejendomme bruger som kantine (Foto: Wilders Plads Ejendomme)

Fleksible udlejere er en mangelvare

Mens nogle koncepter bevæger sig med enorm hastighed mod en ejendomsvirkelighed, hvor der kiles et lag ind mellem udlejer og lejer i form af en slags servicepartner, så er der andre udlejere, der kun langsomt imødekommer fleksibilitet og kontordrift. Og helst ikke udvikler deres ejendomme mere end det absolut nødvendige for at imødekomme efterspørgslen.

– Alle ved godt, hvilken retning markedet bevæger sig. Men i og med, at det er et nyt område for mange, og der næsten ikke er tomgang i markedet i det centrale København, så føler udlejerne heller ikke, at de behøver at foretage store ændringer i måden, som de gør tingene på lige nu, siger stifter Jannis Littmann, OfficeHub.

OfficeHub er en ny elektronisk tjeneste, der forsøger at parre kontorlejere med udlejere på tværs af de sædvanlige platforme og uden at skele til, hvorvidt der er ønsker om kontorfællesskaber, kontorhoteller eller almindelige kontorer. Det handler om at finde den rette plads. De traditionelle måder at anskue kontorer på er ikke længere så vigtige for mange lejere, hvis bare kontoret fungerer og kan det, det skal.

Jannis Littmann oplever ikke, at udlejerne tænker ret fleksibelt i sin jagt på de lejemål, som lejerne efterspørger. Men det kan ændre sig, hvis udlejerne får øjnene op for, hvilken værdi mere fleksible kontorlejemål skaber og især, hvad det tilfører, hvis ejer i større eller mindre grad bevæger sig ind på virksomhedernes territorie for at servicere og understøtte dem yderligere som nogle af de nye kontorkoncepter som Creators Community, Rainmaking Loft, CultureWorks eller WeWork.

Læs hele artiklen i Estate Magasin nr. 4/2018, som udkommer i denne uge, og som du kan læse online her (artiklen begynder på side 24)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder