Adm. direktør Jens Nyhus, Carlsberg Byen P/S. Foto: Carlsberg Byen P/S

Carlsberg Byen udvælger team til 33.200 kvm boliger og erhverv

C.F. Møller Architects, hollandske MVRDV, Arpe & Kjeldsholm, Niras og Opland.

Det er virksomhederne, som Carlsberg Byen har sammensat til et team, der skal virkeliggøre et nyt kombineret erhvervs- og boligbyggeri i Carlsberg Byen. Virksomhederne skal fungere som rådgivere i planlægningsfasen, og samarbejdet i den indledende fase forventes at føre frem til, at der kan indgås aftale om den endelige byggeentreprise.

Byggeriet består af en karrébygning og et boligtårn på 50 m. Det samlede byggeareal er på cirka 33.200 kvm fordelt på 13.300 kvm boliger i karré, 4.800 kvm boliger i tårn, 3.000 kvm erhverv samt 12.100 kvm kælder.

Projektets placering er på grænsen til Frederiksberg og med den fredede bygning Halmlageret som nabo. Ligeledes etableres der i forbindelse med byggeriet et stort, grønt område, ”Kammas Have”.

– Det kommende byggeri vil med sin beliggenhed appellere til de mange københavnere, der ønsker sig en vedligeholdelsesfri bolig i rolige og smukke omgivelser, siger Carlsberg Byens adm. direktør, Jens Nyhus.

Flere byggerier er blevet fremskyndet
Carlsberg Byen forventer, at 85 procent af byen står færdig i 2021, hvilket betyder, at byggeriet af de næste fem tårnhuse netop er sat i gang sideløbende med etableringen af en række nye erhvervslokaler, boliger og byrum samt klargøring af de mange bevarede bygninger, det nye bykvarter vil rumme.

– Vi er inde i en meget travl og komprimeret periode, hvor flere byggerier er blevet fremskyndet, så vi kan skære en god bid af den oprindelige tidsplan. Det betyder foruden de økonomiske aspekter, at byggeriet kommer til at genere naboer og beboere væsentligt mindre, end de oprindelige tidsplaner lagde op til, og at de nye beboere vil kunne se Carlsberg Byen i et overordnet grundrids noget tidligere end ventet, siger Jens Nyhus.

Byggeriet forventes at stå færdigt medio 2021, og salget af de nye lejligheder går i gang november 2018.

Læs også Team valgt til 50 boliger og 9.995 kvm erhverv i Carlsberg Byen

Læs også Hollandsk kontorfællesskab åbner 370 arbejdsstationer i Carlsberg Byen

Læs også Hidtil største boligprojekt i Carlsberg Byen næsten udsolgt

Læs også Carlsberg Byen solgte i 2017 flere boliger og erhvervsejendomme end forventet

Læs også Konsulenthus flytter hovedsæde til Carlsberg Byen

Læs også 58 nye boliger på vej i Carlsberg Byen – 40 allerede reserveret





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder