Her er de nominerede til Projektprisen

Basecamp i Lyngby

I Lyngby nord for København bygger Basecamp 639 ungdomsboliger i en helt unik bygning, der slynger sig ind i landskabet og muliggør en 700 meter lang gå- og løberute med særlige udsigtspunkter. Projektet til over 500 millioner kr. er tegnet af Lars Gitz og lægger sig i forlængelse af en række spektakulære Basecamp projekter.

Det helt unikke er, at der ikke bare bliver tale om et ungdomsboligbyggeri, men et byggeri med boliger til både projektmedarbejdere og seniorer. Alt i alt et byggeri, der kommer til at give meget mere tilbage til sine omgivelser end bare at tilføre ungdomsboliger.

Lighthouse i Aarhus

Med mere end 400 boliger og planer om at rumme forskellige bylivsaktiviteter og med en placering på den absolut yderste spids af bydelen Aarhus Ø bliver Lighthouse 2.0, – der med cirka 130 meter bliver Danmarks højeste beboelsesejendom, – et vartegn ikke bare for Aarhus Ø, men for hele Aarhus. Lighthouse har måttet gå så grueligt meget igennem, men har aldrig været tættere på at komme i mål. For Aarhus´succesfulde nye bydel, Aarhus Ø, vil det være et kæmpe skridt at få vartegnet i form af ”fyrtårnet” på plads.

Bygherrekonsortiet Anpartsselskabet Lighthouse United bestående af byudviklerne Kilden & Hindby i samarbejde med Domis Ejendomme har indgået en samarbejdsaftale med Per Aarsleff og et rådgiverteam for at sikre, at byggeriet kan realiseres på markedsmæssige vilkår og om højden kan øges til 142 meter. Og med lejligheder, der starter på 2,5 millioner kr. og offentlig restaurant på toppen, er der lagt op til et projekt, som hele Aarhus kan tage ejerskab af.

Upcycle rækkehusene i Ørestad

Har det været nemt? Nej. Men er det vejen frem? Ja. Genbrugsbeton til råhuset, genanvendte termoruder til facadepartierne og facadebeklædning og gulve af frasorterede planker fra Dinesen gulve. Det er alt sammen materialer, der skulle have været byggeaffald, men som nu er upcyclet til at danne de nye, moderne rækkehuse, Upcycle Studios, i Ørestad syd.

Bag projektet står Arkitektgruppen og NREP, som bygherrer, MOE som rådgivende ingeniører og Lendager Group, både som arkitekt og som dem der står for udviklingen og leveringen af de upcyclede byggematerialer. Projektet er helt unikt og kommer til at give hele branchen erfaringer med upcycling, og heldigvis hører parterne bag til dem, der gerne fortæller om fremdriften i projektet, så andre udviklere kan blive inspireret.

Blox i København

Blox ligger så markant et sted, at det er blevet allemandseje. Men det er først og fremmest en gave til bygge- og ejendomsbranchen. Meningerne var delte ved offentliggørelsen om arkitektur og pris og meget andet, men har man været inde i Blox og se selve Hub’en som, Torben Klitgaard er sat til at bestyre, er der ingen tvivl om, at branchen her har fået sit eget fællesskabslaboratorie.

Blox har et endnu uforløst enormt potentiale – ikke bare som bygning, men for hele branchens udvikling. Blox er udviklet af Realdania By & Byg.

Cloud City i Aalborg

Aalborgs bliver sat på verdenskortet, når de ikoniske spritfabrikker i de kommende år omdannes en helt ny kunst- og oplevelsesbydel med BIG som arkitekter. Forventningen er at tiltrække 800.000 ekstra turister til Aalborg. Omdrejningspunktet bliver et 30 meter højt kunstværk skabt af den argentinske kunstner, Tomás Saraceno med 68 mangekantede glasmoduler, der hver måler 4,5 meter i diameter.

Kunstværk og bydel åbner i sommeren 2020 og er skabt ud af en vision hos aalborgenseren Martin Nielsen. Kunstværket bliver en hjørnesten i omdannelsen af spritgrunden, men området skal ifølge planerne også huse blandt andet Aalborg Teater, hotel, torvehal, chokoladefabrik, almennyttige og private boliger mv. Det bliver et helt unikt byområde i Europa baseret på de gamle industritraditioner, som i mange år har været en del af Aalborgs dna.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder