Her er de 5 nominerede til Velkomstprisen

Ikano bolig

Med Ikano Boligs opstart i Danmark, bliver der for alvor udviklet boliger – lejligheder såvel som rækkehuse –  der er med til at forenkle almindelige folks hverdag. Med inspiration fra Ikano Bostads store udviklingsafdeling i Sverige, hvor ”kvadrat smarte” boliger er i fokus, og i samarbejde med danske arkitekter og entreprenører, vil Ikano Bolig gøre en ekstra indsats, for at danskerne kan få funktionelle og holdbare boliger.

Ikano udspringer fra Ikea, som er kendt for nytænkning, socialt ansvar og fokus på bæredygtighed. Og Ikano Bolig arbejder ud fra en langsigtet strategi, hvor der både udvikles ejer- såvel som lejeboliger, til private kunder, professionelle investorer og egen portefølje. Samtidig er Ikano en spændende ny spiller, som vil være med til at gøre boligudviklingsmarkedet mere diversificeret.

Pind og partnere

Marie-Louise Pind har som en af de få kvindelige advokater lagt navn til et nystartet advokatfirma sammen med 3 partnere. Det er i sig selv forbilledligt for på partnerplan mangler der markant ligelig fordeling af kvinder og mænd blandt ejendomsadvokaterne. Men det er primært firmaets tilgang i ejendomsbranchen Firmaet er nomineret af flere klienter for at være tæt på klienterne men især er hun nomineret for en tilgang som flere klienter beskriver som ”jeg er ikke meget for retssager med mindre det er helt uundgåeligt:”. Og som en af nomineringerne beskriver: Det er et ualmindeligt vigtigt stilbrud i forhold til den lethed, hvormed der tages hul på retslige forløb og voldgiftssager som dagens unaturlige orden. På alle mulige områder sker dette, men ikke mindst på ejendoms området. Derfor repræsenterer Marie-Louise Pind og Pind og Partnere lige præcis det vi har brug i denne branche.

Aarhus Real Estate Network

Aarhus Real Estate Network er en professionel netværksgruppe med fokus på alle aspekter af ejendomsbranchen i og omkring Aarhus. Medlemmerne af gruppen kan være alt fra banker, investorer, mæglere, administratorer, arkitekter, advokater, entreprenører, ingeniører mv. Det er de to lokale ildsjæle Kristian Jørgensen og Mehrdad Mangaard Sarraf, der har taget initiativ til at samle branchen på tværs af alder og virksomheder med det mål at skabe nye relationer samt at styrke de bestående.

Konceptet i AARREN er uformelt og enkelt. Omdrejningspunktet er sociale og faglige arrangementer, og Aarren gør meget ud af at tænke ud af boksen og forny sig selv. Målet er at styrke relationerne på tværs af ejendomsbranchen, og det ser ud til at lykkes. Til det seneste arrangement deltog næsten 120 medlemmer. Aarren har med personligt engagement fra initiativtagerne ramt et stort behov i den aarhusianske ejendomsbranche.

Camelot

Hollandske Camelot har med stor succes siden 1993 fyldt tomme hollandske ejendomme med midlertidige boliger. Samtidig slipper man for vagtværn og hærværk, fordi en beboet ejendom sjældent bliver ødelagt eller forfalder på samme måde som en tom. Konceptet blev udviklet i Amsterdam, da der var rigtig mange ejendomme, der stod tomme, og der samtidig manglede billige boliger til håndværkere, nye i boligmarkedet og studerende. Efter flere års tilløb er Camelot nu startet op i Danmark med det banebrydende koncept, der både kan hjælpe ejendomsejere og boligløse.

Camelot har ansat den tidligere Ejendomsforeningen Danmark-direktør Torben Christensen til at rulle konceptet ud i Danmark og åbner kontor samtidig med, at advokatarbejdet er gået i gang for at sikre, at konceptet kan rulles ud lovligt under den nye planlov.

Ejendomsselskabet Balder

Balder nomineres til velkomstprisen dels som en ny aktiv investor men primært for selskabets arbejde med bæredygtigt byggeri. Balder har flere igangværende boligprojekter med høje miljøkrav, men i år har de valgt at gå endnu længere. Som en del af miljøarbejdet har Balder rejst grønne midler gennem Den Europæiske Investeringsbank (EIB). Det er første gang, EIB finansierer et NZEB-projekt i Danmark. Låneaftalen omfatter 100 millioner euro og skal bruges til udvikling af to boligkomplekser i København. Projektet favner over 6 nye bygninger med totalt 660 nye energieffektive lejligheder.

– Efter gentagne projekter i Sverige og Finland, er dette det første såkaldte ”NZEB” projekt som banken finansierer i Danmark. Med dette projekt er Balder forud for de lovmæssige krav stillet af EU vedrørende ”nearly-zero-energy” gældende fra 2020, siger EIB Vicepræsident Alexander Stubb.

Du kan afgive din stemme her

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder