Studieboligkomplekset bestående af 228 lejligheder på Ib Schønbergs Allé i Valby

Hovedstaden og Aarhus kæmper atter med for få studieboliger

Da de 64.943 nye studerende fik af vide, at de var blevet optaget på et studie, har det sikkert ført glæde og lettelse med sig landet over. Men mange af disse nye studerende vil stensikkert gå en frustrerende studiestart i møde, da der ikke er nok boliger til dem alle.

Det konkluderer Dansk Byggeri, som melder om et akut behov for 22.000 studieboliger.

At der mangler studieboliger i de større byer er ingen nyhed, da situationen opstår hvert år, når de mange nye studerende skal starte på videregående uddannelser. Da strømningen sker i ét ryk, skaber det hvert eneste år et akut behov for boliger, der er mulige at betale for de studerende.

– Problematikken er på ingen måde ny. Men det bliver den sådan set ikke mindre vigtig af. Når nu vi ønsker, at de unge skal studere og videreuddanne sig og tilmed klare sig hurtigt igennem uddannelserne, så må vi også gøre alt, hvad vi kan for at skabe nogle fornuftige rammer for dem i form af rimelige boliger, der er til at betale, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Midlertidige boliger er et redskab for kommunerne, der er gjort muligt af planloven fra 2017. København har stillet under 200 midlertidige boliger op og har ambition om i alt 800. Dertil er der kommet 900 mindre boliger, som egner sig til studerende, i København, men behovet i denne omgang er cirka 8400, skriver Dansk Byggeri.

– Københavns Kommune har et ønske om at bygge op mod 6.000 studieboliger inden 2027, og det er dejligt at se, at byggerierne af disse boliger er kommet i omdrejninger. Kommunens målsætning er formentlig indfriet inden for en kortere årrække, men det bringer os desværre ikke helt i mål. Og den akutte boligmangel er fortsat stor.

Læs også: Trecifret millionbeløb: DTU-boligfund bygger 312 præfabrikerede boliger

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder