Bolig- og formueøkonom og chefanalytiker i Nykredit, Mira Lie Nielsen. Foto: Nykredit

Nykredit: Danske sommerhuspriser stiger med 5 procent i år

Skal der investeres i fast ejendom i Danmark, er det måske en god idé at kigge på sommerhuse. Der er nemlig flere faktorer, der gør, at den positive prisudvikling fortsætter.

– Vi forventer også god gang i sommerhussalget i 2018, og priserne ventes i gennemsnit at øges med 5 procent. Sommerhusene rider lige nu på en positiv bølge af økonomisk velpolstrede danskere, lave renter, bedre lånevilkår ved sommerhuskøb samt forbedrede forhold for udlejning.

– Det er alt sammen noget, som også de kommende par år vil give medvind til vores lyst og muligheder for at købe sommerhuse, siger bolig- og formueøkonom samt chefanalytiker i Nykredit, Mira Lie Nielsen, til Boliga.

Tal fra den uafhængige boligside Boliga viser, at knap hver tredje køber – 30,6 procent – har fået nedslag i prisen i år, når de har forhandlet sommerhus i Danmark.

I 2017 var det 33,1 procent af de udbudte fritidshuse og 38,9 procent tilbage i 2014.

Det er i kommunerne Læsø, Kerteminde og Vejle, at der har været den højeste andel af sommerhuse, der er blevet sat ned i pris. Mens den laveste andel er i Lejre, Aarhus og Silkeborg.

Læs også Flere danskere køber feriebolig i udlandet – men forvent ikke værdistigning

Læs også Transaktionsvolumenen for huse stiger og runder 56 milliarder kr. i første halvår

Læs også Spekulationsbyggerier presser sig på i København

Læs også Boligmarkedets billigste: Hér får du flest kvm for pengene

Læs også Fynske investorer tjener enormt på boliger i Berlin

Læs mange flere nyheder om investeringer her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder