Vraget er dukket op i Køge Kyst i forbindelse med udgravning til Pensiondanmarks boligprojekt ”Skibet”

Sjældent skibsvrag fundet i boligbyggeri i Køge

At udgrave et 500 år gammelt skibsvrag på tørt land er ikke hverdagskost for arkæologer i Danmark. Ikke desto mindre er det, hvad et begejstret hold arkæologer netop i disse dage har travlt med.

Vraget er dukket op i Køge Kyst i forbindelse med udgravning til Pensiondanmarks boligprojekt ”Skibet”, som omfatter udlejningsboliger med i alt 80 lejligheder, heraf 28 såkaldte livsstilsboliger til folk over 50 år.

Skibet i kælderen er et klinkbygget skib fra 1500-tallet. Det har oprindeligt været godt 16 m langt og 7 m bredt.

Boligkarréen Skibet skal ligge på den oprindelige kystlinje på sandbund, og her er der optimale forhold for at finde spor fra Køges fortid. Både byudviklingsselskab og bygherre var derfor forberedt på udgravning, der foregår de kommende uger.

– Det er lidt morsomt, at vi finder et skibsvrag i forbindelse med et boligbyggeri, der er navngivet Skibet med familieboliger og et boligfællesskab – Livsstilsboliger 50+, der er navngivet Broen. Det er oplagt at markere vragets præcise placering og udstrækning i kælderen og udsmykke væggene med fotostater af vraget, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, Pensiondanmark.

Forventer hverken ekstra regning eller forsinkelse
Arbejdet med at støbe fundamentet til Skibet er nu omlagt, og selskabet Køge Kyst har i stedet sendt arkæologerne med pensel og spatel ind på byggefeltet ved kysten.

Beboerne kan efter tidsplanen flytte ind i det 6.750 kvm store boligbyggeri med 2.400 kvm kælder i starten af 2020.

Ifølge projektleder Anne Bjørn, Køge Kyst, varer det arkæologiske arbejde på byggepladsen i alt 6 uger.

Ejendomsdirektør i Pensiondanmark, Marius Møller, siger, at det ikke er forventningen, at der kommer en forsinkelse, og at det ikke er forventningen, at der kommer en ekstra regning.

Læs også Pensiondanmark bygger 90 seniorboliger i Køge Kyst





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder