Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance. Foto: Niels Hougaard

Regeringen ønsker især flere små boliger i København

73.000 boliger. Det er, hvad der mangler, for at hovedstaden i 2025 kan imødekomme det enorme behov for nye boliger, der vil være en realitet om ganske få år.

Det fremhæver transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance. Derfor
inviterer ministeren nu alle kommuner i hovedstadsområdet til et boligtopmøde for at tale om de udfordringer, København, Frederiksberg og hovedstadens omegnskommuner står over for i de kommende år – men også om de muligheder, der er eller skal skabes, for at der igen kommer balance mellem udbuddet og efterspørgslen af boliger.

– Der er et klart behov for at se nærmere på kommunernes planer på boligområdet, så boligbehovet og boligtilbuddet matcher hinanden i 2025, 2030 og eventuelt også lidt længere frem i tiden. Derfor inviterer jeg nu alle kommuner i hovedstadsområdet til et boligtopmøde, hvor vi dels skal sammenligne boligbehovet i hovedstaden med kommunernes planer og dels drøfte forslag, som kan medvirke til at fjerne de sten, der står i vejen for at opnå målet om at efterkomme den høje efterspørgsel på boliger i de kommende årtier, siger Ole Birk Olesen.

Læs også Vedtaget: Politisk aftale skal ændre udsatte boligområder markant

Boligtyper
Et af de større indsatsområder for regeringen bliver boligtyper.

Boligmarkedsanalysen viser nemlig, at der er stor efterspørgsel på mindre lejligheder, for der vil være flere studerende, singler, par og familier, som ønsker at bo i en mindre lejlighed for til gengæld at bo billigere eller mere centralt nu og i årene, der kommer, fremhæver ministeren.

Ole Birk Olesen håber derfor, at mødet med kommunerne kan bidrage til at danne et samlet billede af hovedstadens boligudfordringer, som ikke tidligere har eksisteret for at imødekomme de mange boligudfordringer. Viden og erfaringerne fra mødet tager boligministeren med i Hovedstadsudvalgets videre arbejde for hovedstaden 2030.

Læs også TK Development dropper kombineret shoppingcenter og boliger i Storkøbenhavn – men nyt projekt er måske muligt (+)

Læs også Skala Arkitekter tegner 150.000 kvm ny bydel i Horsens for DSB Ejendomme

Læs også PensionDanmark bygger ny bydel på 70.000 kvm i Aarhus

Læs mange flere bolignyheder her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder