Aarsleff opfører Danske Banks kommende hovedkontor på den tidligere posthusgrund på Bernstorffsgade i København. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Naboer til nyt Danske Bank-hovedsæde vil stoppe byggeriet

Ugens store nyhed om, at entreprenørkoncernen Per Aarsleff har indgået kontrakt med Danica Pension om at bygge Danske Banks nye hovedkontor på den tidligere posthusgrund på Bernstorffsgade i København, bliver nu fulgt op af grus i maskineriet.

Således skriver Berlingske Business, at en fejl i beregningen af etagearealet i den eksisterende lokalplan har fået Teknik- og miljøudvalget under Københavns Borgerrepræsentation til at igangsætte en hasteproces for at rette fejlen, så bygherren – Danica Ejendomme, der blandt andet bygger Danske Banks nye hovedsæde – stort set ikke kommer til at mærke det.

Det er dog ikke nok for byggeriets naboer, som netop har fået deres advokat Charlotte Castenschiold til at anmode Planklagenævnet om at give deres klage opsættende virkning. Hvis Planklagenævnet imødekommer det, skal byggearbejdet standses.

Naboernes klage går blandt andet på, at byggeriet vil få en højere bebyggelsesprocent end tilladt i kommuneplanen, og at bebyggelsesprocenten er beregnet forkert. Det sidste har kommunen erkendt, men den mener, problemet kan klares med en ændring af lokalplanen, uden at byggearbejdet bliver stoppet, skriver Berlingske Business.

Byggeriet, som består af et samlet byggeareal på cirka 113.000 kvm fordelt på 73.000 kvm til Danske Banks domicil og 40.000 kvm til parkering og teknik, begynder efter planen 1. juni 2019 og forventes færdigt i 2023.

Danske Bank bliver formelt lejer hos Danica Pension, som banken ejer.

Læs også Aarsleff-direktør om byggeri af Danske Banks nye hovedkontor: Det er et usædvanligt stort projekt (+)

Læs også Aarsleff bygger Danske Banks nye hovedsæde på 73.000 kvm

Læs også Aarsleffs driftsoverskud vokser med 62 procent til 178 millioner kr.

Læs også Danske Bank får hovedsæde på Postgrunden fra 2023

Læs også Lokalplan for 125.000 kvm byggeri på Postgrunden vedtaget i Borgerrepræsentationen

Læs også Danica har nu i alt 325 luksusboliger på vej i Tuborg Havn (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder