Ikoniske forsider gennem 10 år: Da Skanska opgav entreprenørkampen i Danmark

I slutningen af maj 2008 skete der en revolution i det danske medieejendomsmarked. Magasinet Ejendom udkom for første gang, og rundt om i ejendomsbranchen var der allerede før udgivelsen udtrykt stor støtte til projektet, så en total overraskelse var det ikke, da førsteudgaven kom gennem brevsprækken.

I Lederen kunne vi dengang efter et stort internationalt researcharbejde skrive om den nyfødte:

“Du sidder med første udgave af Danmarks nye magasin om ejendom og byggeri i hånden. Med inspiration i den internationale magasinpresses seneste tendenser har vi skabt Magasinet Ejendom (nu Estate Magasin), og vi kan med glæde sige, at vi nu synes, vi kan præsentere en nyskabelse på det danske marked både i form og indhold.

På redaktionen har vi arbejdet intenst igennem de seneste måneder med at sammensætte et produkt, der giver dig analyser, baggrund og overblik over bygge- og ejendomsmarkedet både i Danmark og internationalt på et højt niveau.

Vi skriver til investorer og beslutningstagere i bygge- og ejendomsmarkedet og ved at læse Magasinet Ejendom er det vores mål, at du kan danne dig det overblik, der gør, at dine beslutninger om at investere eller agere bliver så kvalificerede som overhovedet muligt. Vores mål er at bygge bro mellem arkitekter og advokater, investorer og ingeniører og følge markedet fra grundkøb til drift.”

Det troskabsløfte har vi i Estate Media holdt lige siden, og vi er stolte af, at vi i dag har styret en medievirksomhed gennem finanskrisen og i dag er branchens førende videns- og mediehus med mere end 40 årlige konferencer, 6 eksklusive magasinudgivelser og daglige nyheder.

Og den første forside: Ja, det var Peter Nymann-Jørgensen, der kunne fortælle, hvorfor Sveriges – og en af verdens største entreprenører – havde opgivet kampen om entreprisemarkedet i Danmark og nu kun ville satse på projektudvikling. Og det ved vi jo i dag – måske – var meget klogt, for det har ikke siden været et nemt marked at få afkast i. Til gengæld har Skanska klaret sig godt som projektudvikler i Danmark.

Læs hele magasinet her, hvor advokat Iben Mai Winsløw også skriver om, at den “dengang kommende digitale tinglysning lyder lovende”, og “at selv de banker, der har penge at låne ud, nu har svært ved at følge med efterspørgslen”.

Læs hele artiklen, som lagde ud med følgende tekst i magasinet:

I oktober meldte Skanska ud, at selskabet skulle sælges. 3 måneder efter blev der skrevet historie: En af Danmarks største entreprenører var blevet skilt ad – købt af konkurrenter, der har fået suppleret forretningen. Samtidig står Skanska styrket tilbage på dansk jord på udviklingssiden.

Estate Magasin nr. 1 – 2008


Estate Media fylder 10 år. I de kommende uger bringer vi flere ikoniske forsider og historien bag Danmarks førende medie- og videnshus frem mod vores 10-årsjubilæumsnummer i juni. 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder