Bygholm Bakker. Illustration: Horsens Kommune

Første etape af ny bydel med plads til 9.000 borgere sat til salg i Horsens

Byggelysten er massiv i Horsens i disse år, primært drevet af den store tilflytning samt priser, som ligger under markedspriserne i Aarhus.

Nu sætter Horsens Kommune 2 grundarealer på tilsammen 320.700 kvm til salg.

Det drejer sig om Nørrestrand på 257.700 kvm og Bygholm Bakker på 63.000 kvm.

I det største område – Nørrestrand – skal der efter planen bygges boliger med plads til op mod 9.000 borgere. Projektet udbydes til etablering af etageboliger i op til 4 etager i formen tæt-lav-bebyggelse eller åben-lav-bebyggelse i 1 til 2 etager med tilhørende liberalt erhverv samt en dagligvarebutik på 1.000 kvm.

– Nørrestrand er et af Danmarks allerstørste natur- og byudviklingsområder med et samlet areal på 6,8 kvadratkilometer, og det grundlæggende princip for den nye bydel er, at naturen og landskabet skal inkluderes og integreres i bydelens fællesarealer, så den store natur altid er inden for rækkevidde, uanset hvor i bydelen man bor, siger Horsens-borgmester Peter Sørensen (Socialdemokratiet).

Nørrestrand er i dag et landbrugsområde beliggende op til et fredet naturområde. Visionen er at trække naturen ind i bydelen og at strække bydelen mod naturen – på naturens og landskabets egne præmisser, som det hedder.

– Her vil vi lave Danmarks største byudviklingsprojekt, hvor vi omdanner 41 hektar landbrugsjord til nye naturområder, siger borgmesteren.

Også i et andet byudviklingsområde i Horsens – Bygholm Bakker – er der nu kommet grunde til salg. Det drejer sig om et areal på 63.000 kvm, og er den del af Bygholm Bakker, der har fået navnet Rantzausbakke. Her skal bygges boliger i op til 6 etager samt tæt-lav-bebyggelse overvejende i 2 etager.

Læs også Videresælger grund i Horsens 3 uger senere med en fortjeneste på 64 procent

Læs også PFA bygger 48 boliger for 126 millioner kr. i Horsens

Læs også Heimstaden køber boligprojekt på Horsens Havn for 260 millioner kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder