Banedanmarks kommende kontorejendom på 9.200 kvm i Ringsted. Illustration: Bygningsstyrelsen og KPC København

KPC vinder udbud om nyt kontorhus på 9.200 kvm til Banedanmark

Det bliver et team ledet af udviklings- og entreprenørselskabet KPC København, der skal bygge helt nye kontorlokaler til Banedanmark i Ringsted og efterfølgende stå for driften af bygningen i en 20-årig periode.

Bygningsstyrelsen har netop besluttet at tildele KPC København sammen med Henning Larsen Architects, Midtconsult og Newsec Datea OPP-projektet og den efterfølgende drift af Banedanmarks nye kontorejendom på 9.200 kvm med plads til 340-360 medarbejdere og 167 parkeringspladser.

Kontraktindgåelsen er betinget af de bevilgende myndigheders godkendelse.

Forhal og loungeområde. Illustration: Bygningsstyrelsen og KPC København

Dermed slog det KPC København-ledede team både et A. Enggaard-ledet team med Schmidt Hammer Lassen Architects og Niras samt et MT Højgaard-ledet team med Deas og Nord Architects.

Den kommende kontorbygning ved Ringsted Station skal ligge på hjørnet af Næstvedvej og Godsbanevej, som Banedanmark allerede ejer. Her er der plads til en bygning på 9.200 kvm med en maksimumshøjde på 30 m.

Byggeperiode
Byggeriet forventes at gå i gang i andet halvår af 2018, og Banedanmark forventer at kunne rykke ind i sine nye kontorlokaler i første halvår af 2020.

Beslutningen om at flytte dele af Banedanmark til Ringsted blev truffet i forbindelse med regeringens første plan for geografisk flytning af statslige arbejdspladser – ”Bedre Balance – Statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder”.

OPP er en organisationsform, der anvendes til at løse offentlige bygge- og anlægsopgaver. Kernen i OPP er, at det offentlige finder en privat leverandør til ikke blot at gennemføre et byggeprojekt, men også at drive bygningen efterfølgende.

– Bygningsstyrelsen har gode erfaringer med OPP og har gennemført en række OPP-projekter, oplyser Bygningsstyrelsen.

Læs også KPC’ sats på hoteller fører til årsresultat på 203 millioner kr.

Læs også LEA vinder administration af Banedanmarks 1.000 lejemål

Læs også Bygningsstyrelsen sender Banedanmark-projekt i udbud





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder