Tomgang for kontorlokaler rammer laveste niveau i 9 år i Storkøbenhavn

Der er så meget rift om kontorlokaler i Storkøbenhavn, at tomgangen har ramt laveste niveau i næsten et årti.

Ifølge tal Ejendomstorvet.dk stod 5,7 procent af kontorerne tomme i København by i 1. kvartal 2018 – et fald på 2,5 procentpoint på blot to år.

Det betyder, at tomgangen er den laveste siden oktober 2009, hvor tomgangen var 4,7 procent.

I Københavns omegn var tomgangen 11,4 procent i 1. kvartal 2018, hvilket er et fald på knap 4 procentpoint siden juli 2015 – og den laveste tomgang siden oktober 2013, hvor tallet var 11,0 procent.

Det viser tal fra Ejendomstorvet.dk, mæglernes fælles portal og landets største markedsplads for erhvervslokaler.

– I København by med København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør står kun 5,7 procent af kontorerne tomme. Det nærmer sig en halvering fra dengang, det så værst ud, og det er samtidig den laveste kontortomgang siden januar 2009. I Københavns omegn er udviklingen ikke helt så kraftig, men tomgangen på 11,4 procent er den laveste i 4,5 år, og siden toppen i 2015 har der været en forbedring på næsten 4 procentpoint, siger Mette B. Dehn, presseansvarlig hos Ejendomtorvet.dk.

Før finanskrisen var tomgangen under 4 procent i København by og omkring 6 procent i forstæderne.

Opsving uden om Ballerup
Hos Colliers fremhæver leder af erhvervsejendomsmæglerkædens kontorafdeling i København, Ditlev Juul, at også flere udenlandske virksomheder kommer til København.

– Der har også været stor konvertering af særligt ældre kontorer til boliger og til hotelprojekter, for eksempel Steel House i Dansk Metal-hovedsædet ved Vesterport og Citizen M-hotellet ved Rådhuspladsen. I omegnen har områder som Herlev, Søborg og Lyngby fordele af placeringen tæt ved Ring 3 og den kommende letbane, mens store dele af for eksempel Ballerup har det sværere, så der måske skal gennemføres konverteringer til boliger, siger Ditlev Juul.

København by har godt 5,9 millioner kvm kontor, mens der er knap 3,8 millioner kvm kontor i Københavns omegn. På landsplan er tallet 24,0 millioner kvm, viser tal fra Ejendomstorvet.dk.

Læs også Overskuddet i Colliers runder 30 millioner kr.

Læs også Ejendomstorvet.dk opruster: Fra 1 til 9 medarbejdere på 2 år





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder