Den 15.873 kvm store grund med tilhørende Nopa Nordic-fabriksbygninger på Strandpromenaden 2 i Horsens. Foto: Google Maps

Videresælger grund i Horsens 3 uger senere med en fortjeneste på 64 procent

Det kan bogstaveligt talt betale sig at holde øje med grunde i disse år, hvor udviklings- og byggelysten er stor mange steder.

1. november 2017 købte Horsens-selskabet OMJ Ejendomme en 15.873 kvm grund med tilhørende Nopa Nordic-fabriksbygninger på Strandpromenaden 2 i Horsens. Ifølge den offentlige informationsserver ois.dk betalte OMJ Ejendomme 37,5 millioner kr., hvilket giver en  pris på 2362,50 kr. pr. kvm.

Tre uger senere – 21. november 2017 – videresolgte OMJ Ejendomme grunden til Andelsboligforeningen Odinsgaard. Det skete til en pris på 61,5 millioner kr., hvilket giver en pris på 3874,50 kr. pr. kvm – svarende til et afkast på 64 procent.

Hos Odinsgaard er direktør Michael Meldgaard godt tilfreds med købet af grunden.

– Jeg vil lige starte med at slå fast, at jeg ikke kan og vil forholde mig til, hvor meget den anden part har tjent på at sælge til os. Vi er en almen andelsboligforening, så når vi køber noget, er vi underlagt klare regler for, hvad vi kan og ikke kan. Det er det, jeg kan snakke med om, siger han til Horsens Folkeblad.

Med til historien hører – skriver Horsens Folkeblad – at OMJ Ejendomme forhandlede prisen på grunden med Nopa Nordics fabriksbygninger på plads i oktober 2014, inden handlen gik igennem i november 2017. På det tidspunkt var lokalplanen, der giver mulighed for boligbyggerier på nordhavnen, endnu ikke vedtaget.

Læs også PFA bygger 48 boliger for 126 millioner kr. i Horsens

Læs også Første spadestik taget til 140.000 kvm. ny bydel i Odense





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder