Lars Thylander. Foto: Wilfred Gachau

Lars Thylander: Jeg forventer højere afkast i 2018 end branchen generelt

Som Estate Media har skrevet, opnåede professionelle ejendomsinvestorer et samlet afkast på 7,2 procent i 2017 svarende til et afkast på 18 milliarder kr. på ejendomme.

Lars Thylander, bestyrelsesformand i Thylander Gruppen, og partner og direktør Christian Fladeland fra Sadolin & Albæk havde forudset et samlet afkast tæt på de opnåede 7,2 pct.

Ifølge nye tal fra Ejendomsforeningen Danmarks markedsstatistik er professionelle ejendomsinvestorers forventninger til det samlede afkast for 2018 på 5,6 pct. Men hvordan lyder Lars Thylanders bud?

– Jeg tror, at optimismen i økonomien vil fortsætte i 2018 samtidig med, at vi vil have et fortsat lavt renteniveau. For markedet generelt vil det nok give et totalt afkast i niveauet 7 procent.

– Min vurdering er dog, at der vil være aktører i markedet, som vil få et noget lavere afkast, fordi de har indkøbt ejendomme for dyrt i det nuværende marked, siger Lars Thylander i en kommentar til markedsstatistikken.

Lidt mindre optimistisk
Christian Fladeland fra Sadolin & Albæk har lidt lavere forventninger til det totale afkast for 2018:

– Jeg tror, at vi vil se en flad prisudvikling i 2018 i niveauet 0-1 pct. set for landet som helhed. Forrentningskravene vil stabilisere sig, og set for landet som helhed tror jeg kun på beskedent stigende lejeniveauer i visse segmenter og stabile lejeniveauer i de fleste segmenter.

– Tillægges denne prisudvikling min forventning om et stabilt, løbende afkast i 2018 så lander vi på et totalt afkast i niveauet 6 pct. for 2018, siger Christian Fladeland.

Læs også Stærkt år: Ejendomsinvestorer skruer afkastforventningerne ned de kommende år





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder