Kulturhuset Dokk1 på Aarhus Havn er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects. Foto: Presse

Dokk1 i Aarhus bygget en halv gang for stor – byrådsmedlem kritiserer

En beregning for Aarhus Kommune forud for byggeriet af Dokk1 viste, at kommunen selv havde brug for 18.000 kvm til hovedbibliotek og borgerservice, men kommunen valgte at bygge huset en halv gang større med 10.000 kvm for at leje de ekstra kvm ud, så lejen kunne medfinansiere byggeriet på i alt 28.000 kvm.

Det viser et svar om sagen fra Borgmesterens Afdeling til byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V), skriver Århus Stiftstidende.

Det endelige anlægsregnskab for Dokk1-byggeriet, som blev indviet i juni 2015, forventes først på plads sidst på året, men Borgmesterens Afdeling har foretaget en beregning, der viser, at de ekstra – og ulovligt opførte – 10.000 kvm har kostet 21.000-23.000 kr. per kvm at opføre.

Det vil sige samlet mellem 210 og 230 millioner kr. for det ulovligt opførte byggeri.

Lovliggørelse trækker ud
– Det kan godt være, at kommunen i dag bruger en mindre del af de ekstra 10.000 kvm. Men langt hovedparten lejes ud til private firmaer og organisationer, og det har måske så kostet kommunen 175 millioner kr. at bygge til dem. Når det er for andre folks penge, kan alting åbenbart lade sig gøre, siger byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V) til Århus Stiftstidende.

Han har flere gange kritiseret Aarhus Kommune for endnu ikke at følge Økonomi- og Indenrigsministeriets krav om at lovliggøre Dokk1 ved enten selv at anvende lokalerne eller at sælge dem.

Århus Stiftstidende gjorde i februar status på Dokk1-projektet og skrev i den forbindelse, at der intet er sket 2,5 år efter, ministeriet fastslog, at overbyggeriet med de 10.000 kvm var ulovligt og stillede krav om en lovliggørelse.

Læs også Danmarks Radio flytter ind i Dokk1

Læs også International pris til Dokk1 blev sponsoreret med danske skattemidler





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder