Her skal Itinera bygge på Sjællands Universitetshospital i Køge.

Italiensk totalentreprenør vinder dansk hospitalsbyggeri til over 2 milliarder kr.

Sjællands Universitetshospital i Køge står over for en massiv udvidelse.

Italienske Itinera har netop vundet konkurrencen om at blive totalentreprenør på byggeriet. Det betyder, at selskabet skal bygge 110.000 kvm senge- og behandlingsbygninger med blandt andet akutafdeling, sengeafdelinger, ambulatorier, billeddiagnostik, operationsstuer og stråleterapi.

Opgaven er vundet af Itinera-CMB med Politechnica. EKJ Rådgivende Ingeniører A/S er underrådgiver.

– Det glæder mig, at vi nu sætter ekstra gang i at realisere sygehusplanens mål om, at Region Sjællands borgere skal have deres eget universitetshospital, siger regionrådsformand Heino Knudsen.

– Universitetshospitalet bliver Region Sjællands centrum for forskning, uddannelse og specialiseret behandling af for eksempel kræft, hjertesygdom og anden specialiseret behandling. Alle patienter får enestuer med mulighed for overnatning for pårørende. Region Sjælland står foran sit største byggeri nogensinde. Det vil skabe mange arbejdspladser, også i byggeperioden, og der er gode muligheder for at lokale leverandører kan være med, siger Heino Knudsen.

Vokser til i alt 185.000 kvm
Sjællands Universitetshospital i Køge opføres som en udvidelse af det eksisterende hospital. Den aktuelle totalentreprise består af 110.000 kvm senge- og behandlingsbygninger, herunder 789 enestuer og 38 intensivpladser. Opgaven beløber sig til over 2 milliarder kr.

– Jeg er glad for, at vi nu står med en klar vinder ud fra en samlet vurdering af organisering, samarbejdsmodel, arkitektoniske og konstruktive valg og fordeling af udgifter mellem byggeri og styring, siger projektdirektør Helle Gaub, Sjællands Universitetshospital.

Hun håber, at de første patienter kan rykke ind i de nye senge- og behandlingsbygninger i 2021.

Sjællands Universitetshospital i Køge opføres i etaper som en udvidelse af det eksisterende hospital, i alt 185.000 kvm, og koster 4 milliarder kr. i 2009-priser.

Skal bygge nyt Odense-hospital
Det er også italienske Itinera-CMB, der i december 2017 vandt udbudskonkurrencen om at blive totalentreprenør på Nyt OUH. Når det nye universitetshospital i Odense står færdigt i slutningen af 2022, bliver det landets største helt nybyggede sygehus.

Læs også Fem entreprenører tilbage i kampen om hospitalsbyggeri i Aarhus til 675 millioner kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder