Det er på denne grund, HP Huse vil bygge.

KP Huse vil bygge 500 boliger og campus til 1,5 milliard kr. i Helsingør

I løbet af tre år skal nedslidte erhvervsbygninger efter den tidligere småkagefabrik i forfaldne omgivelser omkring Cinema Center i Helsingør være erstattet af især boliger, skriver Helsingør Dagblad.

Mere konkret ønsker KP Huse at bygge 400 boliger, primært lejeboliger. Dertil kommer 100 ungdomsboliger. Desuden indgår et supermarked og lokaler til forskellige uddannelsesinstitutioner i en fælles campus i projektet.

Bag projektet til omkring 1,5 milliard kr. står projektudviklingsselskabet KP Huse, hvor direktør Thomas Petersen går efter at have den sidste bygning indflytningsklar om tre år:

– Hvor meget, der skal rives ned, ved vi ikke endnu. Men som udgangspunkt nok det meste. Måske kan en del af bygningskroppen med biografen genanvendes. Vi går efter at lave et meget smukt område, hvor de små søer, der er i området, også bliver inddraget. Det bliver et meget spændende projekt, siger Thomas Petersen til Helsingør Dagblad.

KP Huse blev stiftet i 2017 og består af Thomas Petersen, der i dag er bosat i Letland, samt Hjalte Kjems, som ejer entreprenørselskabet HK-Entreprise, som skal stå for byggeriet.

KP Huse bygger også i Espergærde

Et politisk flertal i Helsingør Byråd har fået præsenteret projektet, som de støtter. Samtidig ligger byggeplanerne inden for de eksisterende rammer i den gældende kommuneplanlægning, så efter en lokalplanproces kan byggeriet gå i gang.

Hvis KP Huse får politisk godkendelse, skal selskabet med ejendomsinvestor Thomas Petersen, som stammer fra Helsingør, i spidsen have fundet et arkitektselskab til at tegne projektet.

Sammenlagt kan der bygges omkring 90.000 kvm.

Udover det nye projekt til omkring 1,5 milliard kr. i Helsingør har KP Huse et boligprojekt på kulgrunden på Havnevej i Helsingør, to boligprojekter i Espergærde og et sommerhusprojekt i Dronningmølle.

Læs også Nyt udviklingsselskab har tidligere EDC-direktør i bestyrelsen

Læs også Institutionelle investorer bygger huse på stranden i Helsingør efter 10 års venten

Læs også Gågadeejendom i Helsingør solgt for 27 millioner kr.

Læs også BaseCamp Student bygger 639 studieboliger i Lyngby i projekt til over 530 millioner kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder