Adm. direktør Jens Nyhus, Carlsberg Byen P/S. Foto: Carlsberg Byen P/S

Carlsberg Byen solgte i 2017 flere boliger og erhvervsejendomme end forventet

Målt på flere økonomiske nøgletal gik det i 2017 den forkerte vej for Carlsberg Byen P/S i forhold til 2016.

Det fremgår af det netop offentliggjorte årsregnskab for selskabet.

Således faldt nettoomsætningen med 40,5 procent til 1.338 millioner kr. fra 2.249 millioner, mens resultatet af den primære drift faldt med 30,3 procent til 129 millioner kr. fra 185 millioner.

Trods tilbagegangen endte bundlinjen med et overskud på 125 millioner kr. Det svarer til et dyk på 43,1 procent for Carlsberg Byen P/S, som har til formål at gennemføre udviklingsprojektet Carlsberg Byen, herunder udvikle og bygge 25 hektar af Carlsbergs tidligere byggeområde i grænselandet mellem Valby, Vesterbro og Frederiksberg.

I 2016 landede selskabet til sammenligning et overskud på 179 millioner kr.

– Koncernens omsætning for 2017 er lavere end i 2016, hvilket skyldes, at 2016 var positivt påvirket af salget af UCC-ejendommen og detailarealerne i Byggeafsnit 8, fremgår det af ledelsesberetningen til årsregnskabet, der følger kalenderåret.

– Omsætningen i 2017 er drevet af et salg af boliger og erhvervsejendomme på et niveau, der er betydeligt højere end forventet, og koncernen har som følge heraf realiseret et overskud i 2017 på 125 millioner kr. – et resultat, som er markant bedre end forventet, skriver ledelsen med adm. direktør Jens Nyhus i spidsen.

Udlejning og salg af erhvervsejendomme 

Hvad hæfter du dig især ved i jeres årsregnskab?

– Vi er særligt opmærksomme på, at boligsalget ligger over det budgetterede, men også at udlejning og salg af erhvervsejendomme overstiger vores forventninger, og vi kan allerede nu se tegn på, at den tendens fortsætter ind i 2018, svarer Jens Nyhus.

Hvor tilfredse er I med jeres opnåede resultater?

– Vi er meget tilfredse med udviklingen i Carlsberg Byen generelt, både udviklingsmæssigt, salgsmæssigt og regnskabsmæssigt. Vi følger planen for udviklingen af byen, så den fortsat ventes endelig færdig i 2024, boligsalget ligger over det budgetterede, og så har en stram styring af både byggeriet og økonomien resulteret i et meget tilfredsstillende år rent regnskabsmæssigt.

6 nye boligprojekter i 2018

Hvad er jeres forventninger til 2018?

– Vi præsenterer 6 nye boligprojekter i 2018, hvilket forventeligt vil føre til endnu et flot år rent salgsmæssigt. Desuden åbner Europaskolen i løbet af året, hvilket vil bidrage til at skabe endnu mere liv på området, og endelig glæder vi os til at kunne folde vores retailstrategi ud hen over året, så konturerne af det blivende bykvarter vil tegne sig, siger adm. direktør Jens Nyhus, Carlsberg Byen.

Carlsberg Byens ejerkreds består af PFA, Carlsberg, Topdanmark og Pensam.

Carlsberg Byen P/S havde pr. 31. december 2017 en egenkapital på 1.918 millioner kr. mod 1.793 millioner kr. på samme tidspunkt året før.

Læs også Konsulenthus flytter hovedsæde til Carlsberg Byen

Læs også 58 nye boliger på vej i Carlsberg Byen – 40 allerede reserveret





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder