Coops ejendomskompleks Sønderhøj og Megasyd i Viby skal sælges. Illustration: Coop

Coop vil sælge Aarhus-ejendomme på 114.000 kvm

Coop vil i højere grad koncentrere sig om sin kerneforretning, og derfor sætter dagligvarekoncernen ejendomskomplekset Sønderhøj og Megasyd i Viby ved Aarhus til salg.

Det drejer sig om ejendomme med et samlet areal på cirka 114.000 kvm., hvor langt størstedelen er udlejet. Grunden husede tidligere FDB’s Viby Fabrikker.

– Vi er nu færdige med udviklingsprojektet, der blev sat i gang i begyndelsen af 1990’erne og har i dag et ejendomskompleks i meget høj kvalitet med store stabile lejere, optimal geografisk placering og lange lejemål for langt den største del, siger Coops bestyrelsesformand, Lasse Bolander.

– Da investering i ejendomme, som ikke er til egen brug, er uden for vores kerneforretning, og ejendomsmarkedet er gunstigt, er det naturligt at udbyde Sønderhøj og MegaSyd nu, forklarer han videre i en pressemeddelelse.

Stigende antal henvendelser
Bestyrelsesformanden oplyser, at Coop over den seneste tid har modtaget et stigende antal henvendelser fra både danske og internationale investorer, som er interesseret i at købe ejendomskomplekset. Derfor er en salgsproces sat i gang.

Provenuet fra salget skal bruges til at reducere gæld og finansiere modernisering af Coops butikker og digitaliseringen af Coop.

Blandt de største lejere er Arla Foods, Erhvervsakademi Aarhus, Kvickly og Bauhaus.

Coop købte den første del af arealet i 1904 og etablerede og drev en række fabrikker op gennem 1900-tallet. Fabrikkerne producerede alt fra tovværk til sennep og sæbe. Da de stoppede med produktion, begyndte man i 1996 i stedet at udvikle området til et erhvervsområde med kontorer og butikker.

Læs også Coop sælger 1. projekt med byggeretter ud af 5 til Casa Nord





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder