I Belfast skal der samlet bygges 173.000 kvm ved River Lagan, hvor der skal skabes liv med havnepromenade, terrasserede landskaber, 750 boliger, hoteller, restauranter og kontorer. Illustration: Henning Larsen Architects/Element

Henning Larsen vinder opgaver i Bruxelles og Belfast – nu skal der skabes liv ved havne

Som optakt til næste uges Mipim i Cannes kan Henning Larsen Architects glæde sig over, at arkitektfirmaet er blevet valgt til at udvikle gamle industriområder ved havnene i henholdsvis Bruxelles og Belfast.

Områderne i de to byer udgjorde tidligere hjertet i landenes industrielle produktion, men ligger nu uudnyttet hen, oplyser det danske arkitektfirma, som skal udvikle de såkaldte Brownfield-sites i byerne.

– Vi oplever en stor efterspørgsel efter vores løsninger på de bymæssige udfordringer, som tidligere industribyer i Europa står overfor. Fra København ved vi, hvordan havneområder har et kæmpe potentiale, når det kommer til at skabe offentligt liv i en by.

– Vores vision for både Bruxelles og Belfast er at reaktivere de tidligere industriområder og skabe attraktive, levende fællesskaber der kommer til at bidrager til byernes økonomiske vækst og velstand, siger Jacob Kurek, partner hos Henning Larsen Architects.

Som led i Key West-projektet i Bruxelles skal der bygges 63.000 kvm ud til byens kanalsystem med fokus på lokalt forankrede produktionsvirksomheder, boliger, uddannelse, inviterende grønne pladsrum og liv på kanalerne.

I Belfast skal der samlet bygges 173.000 kvm ved River Lagan, hvor der skal skabes liv med havnepromenade, terrasserede landskaber, 750 boliger, hoteller, restauranter og kontorer.

Læs også Hilton vender tilbage til Danmark senest i 2020 – her er hotellet





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder