C.F. Møller slår 3XN og Henning Larsen i kamp om at tegne ny banegård

Elding Oscarson og C.F. Møller har i fællesskab skabt vinderforslaget til svenske Jernhusens konkurrence om Lunds nye centralstation. De slog tre andre teams i finalerunden – heriblandt 3XN og Henning Larsen Architects.

– Med sin centrale beliggenhed har Lunds nye centralstation potentialet til at udvikle sig til byens bedste mødested. Arkitekterne har fokuseret markant på de rejsendes behov samt det offentligt tilgængelige område, der gør stationen åben og tilgængelig for alle igennem attraktive servicetilbud, siger Andreas Meyer, forretningsudvikler på Jernhusen.

Den nye centralstation vil spænde over jernbanesporene og skabe en ny forbindelse til byen. Den forener øst og vest med en ny indre plads over sporområdet, der overdækkes med et buet tag af træ.

To nye indgange på begge sider af sporområdet omdefinerer byens rum. Torvet, Clemenstorget, indrammes, og den eksisterende bygning Toldkammeret integreres med stationen. Mod vest skabes der et nyt mødested, hvor stationen integreres ind i et tilstødende parkmiljø med offentlig adgang.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder