CapMan køber Cool Grays hovedkontor i en sale-and-lease-back transaktion til et 3-cifret millionbeløb

CapMan Nordic Property Income Fund, CMNPI, har købt Cool Grays hovedkontor og produktionsejendom i Skovlunde. Den moderne ejendom på 12.610 kvm. indeholder kontor, lager og let produktion og er beliggende Tonsbakken 12, Skovlunde. Ejendommen ligger tæt på en række infrastruktur knudepunkter og der er god adgang til hele Storkøbenhavn, som vil forbedres yderligere når den planlagte letbane står færdig

Ejendommen er CMNPIs anden investering i norden og sælger var ejerne af Cool Gray.

– Vi er meget begejstrede for denne investering i Danmark, siger Peter Gill, investment director for CapMan Real Estate.

Ejendommen har et stærkt langsigtet cash flow og passer godt ind i fondens investeringsstrategi. Beliggenheden tæt på København er god og ejendommen er moderne og fleksibel og i takt med det økonomiske opsving og automatisering af produktionsprocesser forventer vi at fremtidssikrede danske industriejendomme er en god investering. Vi forventer således at købe flere lignende ejendomme i løbet af 2018.

– CMNPI fonden fortsætter med at tiltrække kapital, og vi tror, at fonden vil akkumulere over 1,5 milliarder kr. egenkapital i løbet af to år, siger Mika Matikainen, Managing Partner in CapMan Real Estate.

TrueMarketValue med Allan Kehlet Rieck i spidsen har formidlet transaktionen og mener handlen er en win-win, hvor begge parter har gjort en god handel. Sælger får frigjort kapital og køber har sikret sig et godt og stabilt afkast i mange år.

– I en sale-and-lease-back transaktion er tilliden imellem investor og sælger af stor betydning, fordi man skal samarbejde i mange år frem og man bliver i og for sig partnere om ejendommen. Med en lang lejekontrakt vil der højst sandsynligt blive behov for tilpasninger eller udvidelser på sigt, og så er det vigtigt, at man har et godt og respektfuldt samarbejde fra dag et, siger Allan Kehlet Rieck.

CapMan Nordic Property Income Fund er en open-ended investeringsfond, der optager nye investorer kvartalsvist. Fonden fokuserer på stabile indkomster i de største og mest likvide nordiske byer med gode langsigtet vækst forudsætninger.

CMNPI fonden fokuserer på kontorer og retailejendomme, men investerer lejlighedsvis også i andre segmenter, hvis indkomststrømmen er forudsigelig og stabil.

Cool Gray A/S er et 360° kommunikationshus, der tilbyder både grafisk og digital produktion/ markedsføring og beskæftiger over 180 personer på hovedkontoret.

Bruun Hjejle har bistået køber i forbindelse med transaktionen mens Bech Bruun har bistået sælger.

Læs også: CapMan etablerer nordisk investeringsfond målrettet mindre investorer

Læs også: Industrijobs flytter hjem til Danmark og lægger pres på industriejendomme

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder