Østre Landsret flytter til 16.000 etagemeter i Nordhavn i 2021

Det nye kvarter i Nordhavn får en markant offentlig institution i fremtiden, når Østre Landsret flytter sine aktiviteter til området. Bygningstyrelsen har købt 16.000 kvm byggeretter på Trælastholmen, og forventer at den nye domstolsbygning står klar i 2021.

– Jeg er tilfreds med, at aftalen er kommet i hus. Nu begynder vi for alvor at kunne se konturerne af Trælastholmen som et dynamisk kvarter primært med erhverv ved Metrostationen Orientkaj. Foruden Østre Landsret ved vi, at der bygges et Comwell hotel på Trælastholmen. Det er dejligt at konstatere, at kvarteret kommer godt fra start med en højprofileret institution som Østre Landsret, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Indretningen af byggeriet afviger fra et sædvanligt erhvervsbyggeri, bl.a. på grund af krav til størrelsen af retssale, særlige krav til adgangsforhold m.v. Derfor har Bygningsstyrelsen, By & Havn og Københavns Kommune undersøgt, hvordan byggeriet kan gennemføres på grunden, og det har bl.a. været nødvendigt at gøre byggefeltet bredere end forudsat i den oprindelige lokalplan.

– Med den betingede købsaftale mellem Bygningsstyrelsen og By & Havn ser jeg med stor forventning frem til, at Østre Landsret i løbet af ganske få år kan flytte ind i en smuk og funktionel bygning, som er opført til domstolsformål, og som imødekommer de mange krav til sikkerhed, funktionalitet og brugerfaciliteter, som i dag med rette stilles til en velfungerende retsbygning. Med grundens centrale beliggenhed på Trælastholmen i det indre Nordhavn og meget tæt på Metroen vil det ydermere blive væsentligt enklere for brugerne at komme til landsretten, end tilfældet er i dag, siger landsretspræsident Bent Carlsen, Østre Landsret.

Løsningen har været at parallelforskyde den planlagte kanal øst for byggefeltet 10 meter, således at kanalen får den samme bredde, som, det hele tiden har været meningen. Dette er aftalt med Københavns Kommune, og byggeriet til Østre Landsret på byggefeltet er dermed muliggjort. Kanalen etableres dog først, når Østre landsret-byggeriet står færdigt.

– Vi er meget tilfredse med, at samarbejdet med By & Havn og Københavns Kommune har muliggjort byggeriet, så Østre Landsret med det betingede grundkøb kan se frem til en ny bygning, der er den tredje statsmagt værdig, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen, Signe Lyndrup.

Foruden de 16.000 etagemeter etableres en kælder med 16 parkeringspladser. Bygningsstyrelsen forventer at udbyde byggeriet som OPP-projekt (Offentligt-Privat Partnerskab). By & Havn stiller krav til, at alle nye bygninger om at de bæredygtighedscertificeres efter DGNB standarden – ligesom selve kvarteret Trælastholmen allerede før igangsættelsen er præcertificeret som et bæredygtigt kvarter.

Læs også: Nordhavnsvejen tages i brug før jul

Læs også: Walls og Nordkranen køber grund i Nordhavn til 12.000 kvm boligbyggeri





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder